İsrail'in gözlerini bağlayarak sorguladığı Filistinliler 'bilinmeyen bir yere' götürüldü

El Cezire'ye konuşan kaynak, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan yaklaşık 200 kişinin 'bilinmeyen bir yere' götürüldüğünü aktardı. Filistinlilerin, gözleri bağlanarak sorguya çekildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in dün sabahın erken saatlerinde baskın düzenlediği Şifa Hastanesi yerleşkesinin tamamen hasar gördüğü belirtildi. El Cezire, İsrail ordusu tarafından alıkonulan yaklaşık 200 Filistinliyi gözlerinin bağlanarak sorguya çekildiğini ve 'bilinmeyen yerlere götürüldüğünü' aktardı. 

Gördü tanıkları, İsrail ordunun sorgu sürecine kıyafetleri çıkarılarak hastanenin avlusuna götürülen 30 kişiyle başladığını söyledi. Buna göre, sorgulamanın ardından daha fazla kişi alıkonuldu, gözleri bağlandı ve gruplara ayrıldı.

Geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi'nden kısmen çekilerek kuşatma altında tuttuğu belirtilmişti. AA'ya konuşan bir kaynak, "Şifa Hastanesi'nde hareket eden her şeye ateş açıldığı için hastanenin içinde bulunanlar dışarı çıkamıyor" demiş, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne sığınan bazı hasta ve yakınlarını gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü aktarmıştı.

'KASITLI OLARAK TAHRİBAT YAPILDI'

Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın Telegram sayfasından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, hastanedeki elektronik sağlık cihazlarının bakım ve tamirini yapan teknisyen ekipten iki kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Açıklamada, alternatifleri olmayan bu iki kişinin gözaltına alınması sebebiyle Tıp Merkezi'nin büyük sıkıntıya sokulduğu, bombardımanlar ve hasar sebebiyle sağlık cihazlarında çok sık arızalar oluştuğuna dikkat çekildi.

İsrail güçlerinin baskın sırasında yaptıklarına değinilen açıklamada, "İşgal güçleri, Şifa Hastanesi'ndeki binalara saldırı sırasında, özel cerrahi binası bodrumunda bulunan röntgen ve MR makinelerinde ve birçok tıbbi cihazda kasıtlı olarak tahribat yaptı" ifadeleri yer aldı. (DIŞ HABERLER)