İsrail’e göre hiçbir yerin dokunulmazlığı yok

Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıların ardından yükselen tepkileri yanıtlayan Gantz, 'hiçbir yerin dokunulmaz olmadığını' ima ederek "Nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Şifa Hastanesi'ne düzenlediği saldırının ardından tepkiler yükselirken, Tel Aviv yönetiminden eleştirilere yanıt geldi. İsrail ordusu, bu sabah Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti. 

'NEREYE GİTMEMİZ GEREKİYORSA GİDECEĞİZ'

Eski Savunma Bakanı ve 7 Ekim'den sonra kurulan Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, İsrail'in 'Gazze'de ve dünyanın her yerinde Hamas liderlerini avlayacağını' söyledi. 'Hiçbir yerin dokunulmaz olmadığını' ima eden Gantz, "Gazze'de ve dünyanın her yerinde, çocuk katillerinin kökünün kazınması için yerin üstünde ve altında nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz" dedi. 

Gantz, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, "Hükümetin merkezlerine ulaştığımız gibi, hükümet başkanlarına da ulaşacağız" ifadelerini kullandı. 

BM'DEN TEPKİ

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, "Hastaneler savaş alanı değildir" diyerek İsrail'in saldırılarına tepki göstermişti. Yenidoğanların, hastaların, sağlık personelinin ve bütün sivillerin korunmasının diğer tüm kaygıların önüne geçmesi gerektiğini vurgulayan Griffiths, "Şifa Hastanesi'ne askeri baskın yapıldığına ilişkin haberler karşısında dehşete düştüm. Hastaneler savaş alanı değildir" değerlendirmesinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)