Hamas: İsrail'in Şifa Hastanesi'ne saldırısından Biden sorumlu

Hamas, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği operasyondan ABD ve uluslararası toplumu sorumlu tuttu. ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu rehinelerle ilgili telefonda görüştü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas, İsrail ordusunun bugün gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne yönelik baskın ve askeri operasyonu hakkında açıklama yaptı. Hamas, saldırıdan ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

'ABD VE ULUSLARARASI TOPLUMU SORUMLU TUTUYORUZ'

AA'nın aktardığına göre, Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırısının yansımalarından, sağlık personelinin ve binlerce yerinden edilmiş insanın maruz kaldığı olumsuzluklardan tamamen İsrail'i, (ABD Başkanı Joe) Biden ve yönetimini ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz" denildi.

'İŞBİRLİĞİ YAPAN HERKES SORUMLU TUTULACAK'

İsrail ordusunun hastaneye düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunulan açıklamada, "Dördüncü Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan bir sağlık tesisine karşı işlenen bu iğrenç suçun sonucu olarak işgal liderleri ve onlarla işbirliği yapan herkes, çocukları, hasta ve savunmasız sivilleri öldürmekten sorumlu tutulacaktır" ifadeleri yer aldı.

'BM SESSİZ, BİRÇOK ÜLKE VE REJİM BAŞARISIZ'

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler'in (BM) sessizliği, birçok ülke ve rejimin başarısızlığı, Filistin halkımızı topraklarına ve meşru ulusal haklarına sahip çıkmaktan caydırmayacak.

Halkımıza onları ve haklarını tüm gücümüzle savunmaya devam etme sözümüzü sürdüreceğiz. İşgal, işlediği suçların, çocuklarımıza, kadınlarımıza, kutsallarımıza yönelik saldırılarının bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir."

BIDEN VE NETANYAHU TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, bu sabah bir açıklama yapan Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun geçtiğimiz saatlerde telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Görüşmede 'Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen çalışmalar' ele alındı. Bu rehineler arasında ABD'lilerin de olduğu dile getirildi.

İsrail askerlerinin Şifa Hastanesi'ne yönelik baskın ve operasyonuyla ilgili ABD'den henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, bu sabah Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti. Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakkut, "İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında hastane içinden tek kurşun bile atılmadı" açıklamasında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)