İskenderun’da ‘yardım edin’ çağrısı: Distopya yaşıyoruz

Yazar Cihan Biner, depremin etkilediği yerlerden olan İskenderun’dan yardım çağrısında bulundu: “İnsanlar enkaz altında kurtarma ekiplerini bekliyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre bugün sabah saat 04.17'de Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük bir yıkıma neden olan depremin vurduğu yerlerden biri de Hatay İskenderun idi. İskenderun’da çok sayıda bina yıkılırken, Dumlupınar Mahallesi'ndeki hastanenin yoğun bakım, fizik tedavi, poliklinik hizmetleri ve bazı idari birimlerin olduğu blok çöktü.

KAYMAKAM, YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

İskenderun’daki enkazda askerler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve AKUT ekiplerinin çalışması devam ediyor. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, acil ihtiyaçlarla ilgili açıklama yaptı. Hafriyat makinelerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Demiryürek, gönüllü olmak isteyenlere de şu çağrıyı yaptı: "İskenderun’da kırıcı ve vinç ihtiyacımız var. Gönüllü olarak görev almak isteyenlerin 0 532 113 8039 nolu telefon üzerinden bizimle irtibata geçmelerini bekliyoruz. İskenderun’da iş makinesi operatörüne ihtiyacınız var. Vazife almak isteyenlerin 0 532 113 80 39’a ulaşmalarını istirham ediyoruz." 

‘ENKAZ ALTINDAKİ İNSANLAR YARDIM BEKLİYOR’

İskenderun’da depreme evinde yakalanan ve şu anda anne ve babasıyla birlikte arabada bekleyen yazar İlker Cihan Biner, şunları anlattı:

“Yaşananlar kelimelere dökülebiliyorsa ne ala. Artçılarla yaşıyoruz. Çok korkunç bir süreçti. Gecenin dördünde deprem oldu. İskenderun’un bütün tarihi yerleri yok oldu. Katolik kilisesi, kilisenin karşısındaki efsanevi Mithat Paşa İlkokulu yok oldu. Uzun Çarşı yok oldu, çöktü. Çok fazla çöken yer oldu. İskenderun’da çok fazla bina çöktü. Bu enkazların altında yardım bekleyenler var. Ciddi anlamda bir ihmalkarlık var. Göçük altında insanlar var. Biz Tarsus yolunda ilerlediğimiz için enkaz yerlerini görebiliyoruz. Pek çok ev hasar aldı. Bir süre evlerinin içine giremiyor. Çocuğunu, eşini kaybeden var. İskenderun sahilde çok bilinen Eda apartman tamamen yıkıldı. Eda Apartman’da kurtulan çok az insan var. Sahil boyu durum vahim. İnsanlar hala yardım bekliyor. Buradaki STK’ler çalışıyor. Şikayetler çok fazla. Karmaşık bir kaos var. İskenderun’da distopya yaşıyoruz. Karakış gerçekten. İki köpeğim var. Annem, babam, iki köpeğim arabada yaşıyoruz. Gök gürüldüyor. İskenderun’da deli gibi yağmur yağıyor.”