'Cinsel istismar' sonrası tarikattan ayrıldılar

Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyüp Fatih Şağban'ın çocuğa cinsel istismardan tutuklanmasının ardından, Çorum'daki müritleri dernek üyeliklerinden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM- Sakarya'nın Akyazı ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alınan Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban'ın (58) sevk edildiği mahkemece, çocuğa cinsel istismar suçuyla tutuklanmasının ardından Nurani Der Çorum sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bugün kamuoyu gündemine düşen ses kayıtları ve haberlerden dolayı Dernek üyelerimizin ortak kararı doğrultusunda Gülzari Mualla Vakfı ve Fatih Efendi ile ilgili görevlerimizden ve dernek faaliyetlerimizden ayrılma kararı aldık. Bizi tanıyanların bilgisine sunar; durumumuzu anlayışla karşılayarak yorum yapmamalarını rica ederiz” denildi.

ÇORUMİ ÖLÜNCE TARİKATIN MERKEZİNİ SAKARYA'YA TAŞIDI

Uşşaki tarikatı lideri İbrahim İpek Çorumi, 20 Eylül 1934 yılında Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Yerli köyde dünyaya geldi. Çorumi'nin mezarı da bu köyde bulunuyor. Hizmetine giren Fatih Nurullah, 2000 yılında şeyhinin ölümünden sonra tarikatın başına geçti. İbrahim İpek Çorumi’nin ölümüne kadar tarikatın merkezi Çorum'du. Çorum’da 2000 yılında vefat eden İbrahim İpek Çorumi’nin ölümünden sonra başına geçen Fatih Nurullah tarikatın merkezini Sakarya’ya taşıdı. Ölümünden önce İbrahim İpek Çorumi, Halveti Uşşaki tarikatının icazetini ve tüm yetkisini ona devretmişti. Fakat tarikatın Çorum'daki etkisi güçlü bir şekilde devam etti.

ÇORUM BELEDİYESİ KİTAP OLARAK BASTI

Tarikatın özellikle Çorum Hitit Üniversitesi'nde etkin olduğu şeklindeki iddialar daha önce gündeme gelmişti. İpek Efendi olarak bilinen İbrahim İpek Çorumi’nin hayatının anlatıldığı Hitit Üniversitesi'nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanan Hüsnü Gülzari’nin "Hayatı Divanı ve Tasavvufi Görüşleri" isimli çalışma Çorum Belediyesi tarafından kitap olarak basılmıştı. tarikatın kurucusu İbrahim İpek Çorumi'nin oğlu Nurullah İpek bir önceki dönemde AK Parti'de belediye meclis üyesi olarak görev yapmıştı.

Uşşaki tarikatı Halveti tarikatının bir kolu. Merkezleri İstanbul Kasımpaşa'da. Uşşaki tarikatı 'İpek Yolu' olarak da anılıyor. Bunun sebebi tarikatın önemli isimlerinden olan İbrahim İpek Çorumi'nin etkisi. Fatih Nurullah da Uşşaki tarikatını ondan devraldı.

STATTA ZİKİR TÖRENİ YAPTILAR

Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, düzenlediği büyük zikir törenleriyle biliniyor. Bu zikir törenlerine 'Devran' adını veriyor. Törenlerin merkezi Çorum ve Bolu. 2014 yılında Çorum’da bir statta yaptığı zikir töreni ile gündem oldu. Tarikatını popülerleştirme adına adımlar atan Fatih Nurullah, müritlerine 'Çanakkale Türküsü' ile zikir çektirmişti.

Devlete sızılmasını isteyen tarikat lideri, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandıDevlete sızılmasını isteyen tarikat lideri, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Uşşaki Vakfı: Fatih Nurullah'la ilgimiz yokUşşaki Vakfı: Fatih Nurullah'la ilgimiz yok