Devlete sızılmasını isteyen tarikat lideri, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Müritlerine devletin kontrol mekanizmalarına sızma çağrısında bulunan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, bir müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde ikamet eden Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen perşembe günü jandarma tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Fatih Nurullah tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Odatv'den Sami Menteş'in haberine göre Fatih Nurullah'ın cinsel istismarda bulunduğu 12 yaşındaki kız çocuğu ailesine yaşadıklarını anlattı. Ailenin şikayeti üzerine jandarma ekipleri tarikatın dergahına baskın düzenledi. Baskına giden küçük çocuğun babası diğer müritler tarafından saldırıya uğradı. Jandarmanın müdahale ettiği arbedede Fatih Nurullah'ın yanı sıra bazı müritleri de gözaltına alındı. Başka çocukları da istismar etmekle suçlanan Fatih Nurullah tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi. Savcılık soruşturma hakkında gizlilik kararı verdi.

12 yaşındaki çocuk, ifadesinde Fatih Nurullah'ın kendisini defalarca istismar ettiğini anlattı. Nurullah'ın 10 yaşındaki bir başka çocuğu da istismar ettiği ileri sürüldü. Dava dosyasında çocuğun babasıyla konuşan Fatih Nurullah’ın yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

TARİKAT KAPATILDI... GEREKÇE PANDEMİ ÖNLEMLERİ

Fatih Nurullah'ın gözaltına alınmasının ardından cumartesi günü, müritlerin yönettiği tarikatın sosyal medya hesabında dergahın korona virüsü önlemleri gerekçesiyle kapatıldığı duyuruldu.

'DEVLETİN KONTROL MEKANİZMALARINDA OLALIM'

Uşşaki tarikat lideri Fatih Nurullah Ayasofya'ya cami statüsünün verilmesinden sonra müritleriyle yaptığı bir görüşmenin videosunun sosyal medyada yayılmasıyla gündeme gelmişti. Nurullah, müritlerinden gelen "Sarık veya cübbe giymek, resmi işlerimizde engel oluşturuyorsa nasıl bir yol izlemeliyiz?” sorusunu "Sabırlı olun" diyerek şöyle yanıtlamıştı:

"O kisveyi taşıyacağım diye devletten, hizmetten, ticaretten kopmak yok. Biz devleti, makamları bıraktığımız zaman oraya ne idüğü belirsizler geliyor. Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor.

Nurullah, 15 Temmuz sonrası yaptığı bir açıklamada da “1. Türkiye Cumhuriyeti son buldu. 2. Osmanlı kuruluyor, Tayyip Bey birinci padişahımız olarak gözüküyor" demişti. (HABER MERKEZİ)