Ankara'da İdlib toplantısı: Saldırıya misliyle karşılık verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda İdlib'deki gelişmeler değerlendirildi. Toplantıda, İdlib'de Türk askerlerine düzenlenen saldırı ve saldırıya karşı atılacak adımlar ele alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Suriye'nin İdlib vilayetinde gözlemci olarak görev yapan askerlere Suriye ordusunun düzenlediği saldırıya karşı atılacak adımların değerlendirildiği bir toplantı yapıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "saldırıya misliyle karşılık verilmesi" kararlaştırıldı. Toplantıda, "çatışmaların önlenmesi, sınır güvenliğinin sağlanması, yeni bir göç dalgasının ve insanlık dramının engellenmesi maksadıyla İdlib'de bulunan Türkiye'yi bu kararlılığından hiçbir saldırının vazgeçiremeyeceğini" belirtildi.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, MİT Başkanı Hakan Fidan, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun katıldı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ve Rusya arasında Soçi'de imzalanan mutabakat kapsamında Türk askerleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde gözlemci olarak görev yapıyor. 3 Şubat'ta Suriye ordusunun açtığı topçu ateşiyle 7'si asker 1'i sivili 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, 10 Şubat'ta Suriye ordusunun askerlere ateş açtığını duyurdu. Açıklamada,  "İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi.

İbrahim Kalın, Rus heyetiyle görüştü: Rusya sorumluluğunu yerine getirmeliİbrahim Kalın, Rus heyetiyle görüştü: Rusya sorumluluğunu yerine getirmeli

MSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralıMSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralı