Malatya'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesi protesto edildi

Malatya'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesi protesto edildi. Yürüyüşün ardından olayın yaşandığı mahallede açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesi, yürüyüşle protesto edildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, "Provokasyonu sağduyumuzla boşa çıkaracağız" dedi.

Malatya'da, dün Alevilere ait 13 eve çarpı işareti çizildi. Olay, Malatya ve Ören Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen yürüyüşle protesto edildi. Dernek ve sendikaların da katıldığı yürüyüşün ardından, olayın Cemal Gürsel Mahallesi'nde açıklama yapıldı.

Açıklamayı yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, "Her şeye rağmen bizler, bu kadim topraklarda herkesin kendi kimliğini, dilini, inancını, eşit yurttaşlık içinde kardeşçe, barış içinde yaşamayı savunmaya devam edeceğiz. Malatya’da yapılan taciz ve sindirme provokasyonuna da prim vermeyeceğiz. Mahallede yaşayan yurttaşlarımızla dayanışma içerisinde olarak provokasyonu sağduyumuzla boşa çıkaracağız" diye konuştu. (MALATYA/DHA)

Alevilerin evlerine çarpı işaretiAlevilerin evlerine çarpı işareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, evleri işaretlenen Alevileri ziyaret ettiMalatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, evleri işaretlenen Alevileri ziyaret etti

CHP: Alevi evlerinin işaretlenmesi provakasyonCHP: Alevi evlerinin işaretlenmesi provakasyon

Aytun Çıray: Güvenlik birimleri sorumluları bir an önce yakalamalıAytun Çıray: Güvenlik birimleri sorumluları bir an önce yakalamalı