Aytun Çıray: Güvenlik birimleri sorumluları bir an önce yakalamalı

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Malatya'da Alevilerin evlerini işaretleyenlerin bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını istedi. Çıray, "İYİ Parti, Türkiye’yi hedef alan bu tür tezgahları takip etmeye ve bozmaya kararlıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Malatya'da Alevilere ait 13 evin işaretlenmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Daha önceden de benzer olaylar yaşandığını hatırlatan Aytun Çıray, yaşananların Türkiye’nin huzurunu hedef alacak gerginliklere yol açabileceğini belirtti. Türkiye'de mezhep ve etnik köken üzerinden siyaset yapıldığını söyleyen Çıray, "Mezhep ve etnik köken üzerinden siyaset yapmak gibi kötü bir alışkanlığın olduğu Türkiye’de, böylesi eylemler toplumsal huzuru hedef alan karanlık tezgahlardır" dedi.

Olayın Aleviler arasında tedirginlik yarattığını ifade eden Çıray, "Alevi vatandaşlarımız arasında tedirginlik yaratan ve Türkiye’de karanlık oyunları yeniden sahneye sürmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürecek bu tip davranışlar, dikkatle takip edilmelidir. Yakın tarihimizin ibret dolu tecrübeleri göstermiştir ki, Türkiye hakkında hesap yapan güçler, her defasında mezhep kartını öne sürmektedir" diye konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZI DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Dış politikada mezhepsel yaklaşım gösterildiğini savunan Çıray, şöyle devam etti:

"Dış ilişkilerde, AKP iktidarının, bölgesel sorunlara mezhepler üzerinden yaklaşmasının faturasını ödediğimiz şu günlerde, içeride de benzer bir oyun peşinde olunup olunmadığı ortaya çıkarılmalıdır. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyor, Alevi vatandaşlarımızın müsterih olmasını istiyoruz.

İçişleri Bakanlığı’nın da, tüm güvenlik birimleri ile konuyu takip etmesini ve sorumluları bir an önce yakalayarak, adaletin önüne çıkarmasını bekliyoruz. İYİ Parti, Türkiye’yi hedef alan bu tür tezgahları takip etmeye ve bozmaya kararlıdır.

Yeter ki Türk Milleti, kendi aziz parçası olan, her inanç ve düşüncedeki vatandaşlarının birbirlerine duydukları sevgi ve saygıyı asla kaybetmesin. Birbirlerine duydukları iyi duyguları pekiştirip, güçlendirsin." (DUVAR)

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, evleri işaretlenen Alevileri ziyaret ettiMalatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, evleri işaretlenen Alevileri ziyaret etti

Alevilerin evlerine çarpı işaretiAlevilerin evlerine çarpı işareti