CHP: Alevi evlerinin işaretlenmesi provakasyon

Malatya'da Alevilerin yaşadıkları evlerin kapılarına çarpı işaretlerinin atılması Meclis gündeminde. CHP'li Ağbaba; "Yaşanılan saldırının ardından hangi işlemler yapıldı" diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da Alevilerin çoğunlukta yaşadığı mahalledeki evlerin kapılarına çarpı işareti atılmasını Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, Malatya Cemal Gürsel mahallesinde Alevi evlerin işaretlenmesinin, Alevilere yönelik yeni bir provokasyon olduğunu belirterek, “Malatya'yı karıştırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz, hukuk önünde hesap soracağız" dedi.

Alevilerin evlerine çarpı işaretiAlevilerin evlerine çarpı işareti

'PROVAKASYONLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Ağbaba, darbe girişiminin ardından Malatya Paşaköşkü mahallesinde  yaşanılan gelişmeleri de hatırlatarak, “Alevi-Sünni arasında ayrım yapmak, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenleri 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Cemal Gürsel Mahallesi’nin komşusu olan Paşaköşkü Mahallesinde de gördük. O gün halkımız sağduyulu davranarak bu kişilere geçit vermemiştir. Bugün de Cemal Gürsel Mahallesi’nde evlerin işaretlenmesinin ardından bu tür provokasyonlara geçit vermeyeceğimizin bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na bir de soru önergesi verdi. Ağbaba, önergede Malatya’da yaşanılan gelişmelerden bahsederek, “Türkiye genelinde bugüne kadar Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği kaç olay yaşanmıştır? Bu olayların tarihleri nedir? Hangi yerleşim yerlerinde gerçekleşmiştir? Bugüne kadar Alevi vatandaşlarının evlerini işaretleyen kişilerden kaçı yakalanmıştır? Bu kişilerden kaçı ceza almıştır? Malatya Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşanılan saldırının ardından hangi işlemler yapılmıştır? Cemal Gürsel Mahallesi’nde evleri işaretlenen vatandaşların tamamının Alevi olması tesadüf müdür? Bölgede bir daha aynı saldırıların yaşanmaması için bir önlem alınması düşünülmekte midir? diye sordu. (HABER MERKEZİ)