Mevlüt Uysal: Kadir Topbaş ihtiyacımız olduğunda destek vermeye devam edecektir

İBB'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal, görevini İBB 1'inci Başkan Vekili Ahmet Selamet'ten devraldı. Çalışmalarından dolayı Kadir Topbaş'a teşekkür eden Uysal, "Topbaş'ın, ihtiyacımız olduğu dönemde, İstanbul'a hizmet etme ve katkı sunmada destekleri devam edecek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadir Topbaş'ın istifasının ardından, belediye meclisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçtiği Mevlüt Uysal, görevi devraldı. Seçimin ardından konuşan Uysal, Topbaş'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Uysal, "İstifa etmiş olsa da Topbaş'ın, ihtiyacımız olduğu dönemde, İstanbul'a hizmet etme ve katkı sunmada destekleri devam edecek diye düşünüyorum. Eminim ki CHP grubu da bunu isteyecektir" dedi.

İMAMOĞLU: SEÇİMLE GELENİ SEÇİMLE GİTTİĞİ BİR DÖNEM OLSUN

İBB Meclisi'nde yapılan seçimin üçüncü turunda 179 oy alan AK Parti adayı Mevlüt Uysal, İBB Başkanı oldu. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 128 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından, İBB Meclis'inde konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, "seçimle gelenin seçimle gittiği" bir dönem olmasını diledi. Kendisine oy verenlere teşekkür eden İmamoğlu, “Uysal'ı gerçekten başarılı olmasını dileyerek, tebrik ediyorum" diye konuştu.

23 yıl önceki coşku ve 'bir yıllık başkan' iddiası23 yıl önceki coşku ve 'bir yıllık başkan' iddiası

UYSAL: GÜZEL BİR İSTANBUL'DAN BAHSEDİYORSAK, ERDOĞAN'IN ESERİDİR

İmamoğlu'nun konuşmasının ardından Mevlüt Uysal kürsüye çıktı. Meclis üyelerine teşekkür eden Uysal, "Başta Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Güzel bir İstanbul'dan bahsediyorsak, O'nun eseridir. Bu şehre belediye başkanlığı yaptı. Hizmetleri ile İstanbulluların ve milletimizin gönlünde taht kurdu. Bu şehrin her yerinde onun eserleri var. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a da huzurlarınızda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

'TOPBAŞ İHTİYACIMIZ OLDUĞUNDA DESTEK VERECEKTİR'

İstanbul'da devam eden önemli projeler olduğunu söyleyen Uysal, "AK Parti iktidarı döneminde İstanbul yeni bir İstanbul oldu. Bu çalışmaları yapan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş beyefendiye teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki, şu anda Büyükşehir Belediyesi'nden istifa etmiş olsa da, Topbaş ihtiyacımız olduğu dönemde, İstanbul'a hizmet etme ve katkı sunmada destekleri devam edecek diye düşünüyorum. Eminim ki CHP grubu da bunu isteyecektir" ifadelerini kullandı.

Mevlüt Uysal seçimin ardından, İBB 1'inci Başkan Vekili Ahmet Selamet'ten görevi devraldı. Görev teslimi basına kapalı olarak gerçekleşti. Daha sonra Uysal tebrikleri kabul etti. İBB'den ayrılmadan önce basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Uysal, “Hayırlı olsun diyoruz İstanbul'a. İnşallah daha sonra sizlerle görüşeceğiz. Şimdilik hepinize teşekkür ediyoruz" dedi. (İSTANBUL/DHA)

Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı seçildiMevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı seçildi