Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı seçildi

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından İBB Meclisi yeni başkanı seçmek için toplandı. ilk tur oylamasında AK Parti adayı Mevlüt Uysal birinci ve ikinci turda 179; CHP adayı Ekrem İmamoğlu birinci turda 126, ikinci turda 128 oy aldı. 3'te 2 çoğunluğu sağlayan aday çıkmadığı için üçüncü tur yapıldı. Üçüncü turda da 179 oy alan Uysal, yeni belediye başkanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İBB Başkanı seçimi için toplandı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.

AK Parti'nin aday ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Biz az laf, çok iş prensibiyle hizmet üretmeye; insanımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz. Biz İstanbullulara az laf çok iş vaat ediyoruz" dedi.

AK Parti'nin belediyeciliğe yeni bir anlayış getirdiğini savunan Uysal, "Bizde makam, mevki sadece hizmet etmek için vardır. Amacımız Allah rızasıdır, milletimizin hayır duasıdır" dedi.

UYSAL: AK PARTİ SAYESİNDE TERTEMİZ HAVA SOLUYORUZ

"1994'ten önce İstanbul'da 1 km bile metro yoktu" diyen Uysal, şunları söyledi:

"Şu anda 150 km, aktif raylı sistem ağımız var. 257 km'lik raylı sistemin inşaatı devam etmekte. Dünyanın hiçbir şehrinde bu kadar büyük çalışma yoktur herhalde. Tıkanan trafiği tünellerle, yeni yollarla rahatlattık. İstanbul, dünyanın en temiz şehirlerinden biri oldu. AK Parti sayesinde tertemiz bir hava soluyoruz. 15 yılda 2.5 milyon ağaç dikildi İstanbul'a... Biz az laf, çok iş prensibiyle hizmet üretmeye, insanımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz."

Belediye çalışmalarının aksamadan devam edeceğini belirten Uysal, "İstanbul, 94'de sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığıyla yeniden doğdu. AK Parti'nin kurulmasının ve umut olmasını sağlayan köklü bir hizmet geleneği var. Bu geleneğin kurucu sayın Erdoğan'dır. Bunu devam ettirmeyi vaat ediyoruz" diye konuştu.

İstanbul Belediye Başkanı seçiminde kavga çıktıİstanbul Belediye Başkanı seçiminde kavga çıktı

İMAMOĞLU: BÜTÜN ÜYELERİN ADAYIYIM

CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün adaylığının açıklandığı toplantıdaki konuşmasını tekrarladı. İmamoğlu, "Parti davasını unutalım. Bütün belediye meclisi üyelerinin adayı olduğuma inanıyorum" dedi.

CHP GRUP BAŞKANI ÖRTÜ İSTEDİ

Adayların konuşmasının ardından seçimin usulüyle ilgili CHP İBB Grup Başkanı Ertuğrul Gülsever, oy sandıklarının üzerinin örtülmesini talep etti. Oturuma Başkanlık eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet bu talebi kabul etti.

Mevlüt Uysal kimdir?Mevlüt Uysal kimdir?

YENİ BAŞKAN ÜÇÜNCÜ TURDA BELLİ OLDU

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 307 oy kullanılan ilk tur oylamasında Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. İlk turda 3'te 2 çoğunluğu sağlayan aday çıkmadığı için ikinci tur oylama yapıldı. İkinci turda ise 308 oy kullanıldı. Uysal'a 179, İmamoğlu'na 128 oy verildi.

Üçüncü turda 155 oy belediye başkanı seçilmek için yeterli olacaktı. Üçüncü turda da 179 oy alan Mevlüt Uysal, İstanbul'un yeni belediye başkanı oldu. Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı. (İSTANBUL/DHA)

23 yıl önceki coşku ve 'bir yıllık başkan' iddiası23 yıl önceki coşku ve 'bir yıllık başkan' iddiası