Maçka Parkı'nda özel güvenlikten kıyafet tacizi

Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlileri kıyafeti nedeniyle bir kadına müdahale etmeye çalıştı. "Bu kıyafetle parkta dolaşmana izin vermiyorum" dediği belirtilen özel güvenlikçiler polis çağırdı. Tepkiler üzerine polis ve özel güvenlik olay yerinden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadınların 'Kıyafetime karışma' sloganıyla Kadıköy'de yürüyüş yaptıkları günün akşamında, kıyafetinden dolayı bir kadın daha tacize maruz kaldı. Üstelik, şort giydiği için bir kadına müdahale eden kişiler bu kez Maçka Parkı'nda görevli özel güvenlikçilerdi.

İstanbul Şişli'deki Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlilerinin dün akşam saatlerinde bir kadının kıyafetine müdahale etmek istemesi çevredekilerin tepkisine yol açtı. Olaya ait görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Maçka Parkı'nda akşam saatlerinde görgü tanıklarının ifadesine göre, özel güvenlik görevlileri parkta oturan kadınları parktan çıkarmak istedi.

Maçka'daki saldırı ilk değilmişMaçka'daki saldırı ilk değilmiş

Olaya ilişkin görüntüleri sosyal medyaya aktaran Samet Özçelik adlı kullanıcı, özel güvenlik görevlisinin kadınlara "Bu kıyafetle parkta dolaşmana izin vermiyorum, göğüslerini açamazsın" dedikten sonra polis çağırdı.

Olay yerine gelen polis ve özel güvenlik görevlileri parktakilerin tepkisiyle karşılaştı.

Sosyal medyada hızla yayılan videoda, parka gelen polisin, özel güvenlikleri alarak olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

Tepkisini dile getiren kadının ise “Bana karışmaya ne hakkınız var. Taciz ettiler, bir de şikayetçi olup polis çağırmışlar. Ben de sizden şikayetçi olacağım” dediği duyuluyor.

(HABER MERKEZİ)

Kadınlardan 'Kıyafetime karışma' eylemiKadınlardan 'Kıyafetime karışma' eylemi