Kadınlardan 'Kıyafetime karışma' eylemi

Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar, "Kıyafetime karışma" pankartıyla yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından basın açıklamasını yapan Dilber Sünnetçioğlu, "Kadınlara adaletin sağlanması için en önde yürüyen bizler şimdi 'Kıyafetime karışma' diyoruz. Nasıl giyineceğimize dair kararlar, biz kadınlarındır" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kadın, "Kıyafetime karışma" sloganıyla yürüyüş yaptı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Süreyya Operası önünde toplanan kadınlar, "Kıyafetime karışma", "Müftülük işine bak hayatımıza karışma" pankartı ile "Herkesin kıyafetine kimse karışamaz", "Farklılığımız zenginliğimizdir", "Kadın kadındır, Çiçek babandır" yazılı dövizler taşıdı.

"Kıyafetime karışma", "Ne istersek giyeriz her yerde de gezeriz", "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" sloganları atan kadınlar, Rıhtım'a kadar yürüyüş yaptı. Şarkıcı Yonca Evcimik, burada, "Haddini bil, kendine gel" şarkısını söyledi.

'BU KONUYU DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRMEYE KARARLIYIZ'

Kadınlar adına basın açıklamasını yapan Dilber Sünnetçioğlu, "Kadınlar için 'adalet' sağlanmış olsaydı başka kadınlar artık kıyafetleri bahane edilerek saldırıya uğramayacaktı. Toplumun yarısını oluşturan biz kadınlar bugün 'Artık yeter' diyoruz. Ne zaman ne giyeceğimize nereye gideceğimize biz karar veririz. Kıyafetimize karışmayın, pembe vagonlarla bizleri ayrıştırmaya çalışmayın" dedi.

Saldırıya uğrayan kadınların destek gördüğünü belirten "Artık kadınlara dayatılan 'onu giyme, orada yürüme, böyle kahkaha atma' sözleri bizlere darp olarak, cinayet olarak dönüyor. Yaşam tarzımıza yönelik söylem ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir" diye konuştu.

Saldırıya uğrayan kadınlarla dayanışma içinde olduklarını dile getiren Sünnetçioğlu, "İstediğimiz gibi giyinmeye, bu konuyu direniş alanına çevirmeye kararlıyız. Kadınlara adaletin sağlanması için en önde yürüyen bizler şimdi 'Kıyafetime karışma' diyoruz. Nasıl giyineceğimize dair kararlar, biz kadınlarındır" ifadelerini kullandı.