Maçka'daki saldırı ilk değilmiş

İstanbul Maçka Parkı'nda bir araya gelen kadınlar 'Kıyafetime karışma' eylemi yaptı. Eylemde yaşadıklarını anlatan Çağla Köse, "Güvenlikçi bana sen böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın dedi" diye konuştu. Eylemde konuşan LGBTİ + bireyi 'daha önce parkta eşcinsel bireylerin benzer saldırılara maruz kaldığını' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Maçka Parkı'nda güvenlik görevlisinin Çağla Köse'yi açık giyindiği bahanesiyle parktan atmaya çalışmasına kadınlar tepki gösterdi. Maçka parkında buluşan kadınlar 'Ne istersek giyeriz her yerde de gezeriz', 'Elbiseme şortuma kıyafetime karışma' sloganları attı.

Kadınların Çağla Köse'ye destek için bir araya geldiği eylemde yapılan konuşmalarda, parkta daha önce de benzer saldırıların gerçekleştiği belirtildi. Eylemde konuşan LGBTİ + birey "Parkta daha öncede benzer saldırılar yaşandı. Bu parkta eşcinsel bir çift, güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğradı. Öpüşen eşcinsel çiftin yanına gelen köpekli bir güvenlik görevlisi diğer arkadaşlarını da yanına çağırdı. Çift hem fiziksel hem de sözlü saldırıya maruz kaldı" diye konuştu.

macka

Eylemde konuşan Dilber Sünnetçioğlu "Bu saldırı bir ilk değil. Biz Eminönü'nde saldırıya uğrayan kadın arkadaşımızın yanında yer aldık, burada da Çağla arkadaşımızı yalnız bırakmıyoruz" dedi.

Eylemde Selinha Doğan da bir konuşma yaptı. Doğan saldırının iktidar tarafından kınanmamasını kınadı.

Eylemde, saldırıya uğrayan Çağla Köse de konuştu. Köse yaşadıklarını şöyle anlattı: "Biz burada kitap okuyorduk. 2 güvenlikçi yanımıza geldi. Birisi bana sen böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın dedi. Ben istediğim gibi giyinirim bana kimse karışamaz bu senin hakkın değil dedim. Orada bulunan bir erkek arkadaş bana yarım etti. Biz olay kapandı sanıyorduk ama arkasından polis memuru getirdiler. Polis 'ben kıyafete karışmam' dedi. Kimse bana karışamaz kimse benim kıyafetime karışamaz."

Eyleme aynı zamanda LGBTİ + bireyleri katıldı.

Maçka Parkı'nda özel güvenlikten kıyafet taciziMaçka Parkı'nda özel güvenlikten kıyafet tacizi