Ken Loach ve Rebecca O'Brien: Nuriye ve Semih'e desteğimizi gönderiyoruz

Yönetmen Ken Loach ve Sixteen Films'in direktörü Rebecca O'Brien, açık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için mesaj yayınladı. Mesajda, "Erdoğan iktidarının mağduru olan Nuriye ve Semih'e buradan desteğimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü İngiliz yönetmen Ken Loach ve filmlerinin yapımcı şirketi Sixteen Films'in direktörü Rebecca O'Brien, açlık grevin yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek mesajı gönderdi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, iki sinemacı Gülmen ve Özakça'nın yanında oldukları belirttiler. Taleplerin kabul edilmesi için İngiliz politikacılarının çaba göstermesini isteyen Loach ve O'Brien'ın mesajı şöyle:

"Erdoğan iktidarı ve onun sessiz medyasının mağduru olan Nuriye ve Semih'e buradan desteğimizi ve selamlarımızı gönderiyoruz. Bizim politikacılarımız da adalet ve açık demokrasi isteyen Nuriye ve Semih'in taleplerinin ivedilikle yerine getirilmesi için çaba göstermeliler..."

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu, iki sinemacının mesajını şöyle yorumladı: "Küresel dünyada yaşıyoruz. Artık güvercinin kanadını kıranların hiçbir şey yanına kâr kalmayacak. Gülmen ve Özakça'nın haklı talepleri artık uluslararası boyutta."

Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça evlerinde gözaltına alındıAçlık grevindeki Gülmen ve Özakça evlerinde gözaltına alındı

Anne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılarAnne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılar

Özakça'nın eşi ve annesi süresiz açlık grevine başladıÖzakça'nın eşi ve annesi süresiz açlık grevine başladı

CHP'li vekiller: Gülmen ve Özakça bırakılmazsa süresiz oturma eylemine başlayacağızCHP'li vekiller: Gülmen ve Özakça bırakılmazsa süresiz oturma eylemine başlayacağız