CHP'li vekiller: Gülmen ve Özakça bırakılmazsa süresiz oturma eylemine başlayacağız

Ankara'da Yüksek Caddesi'ne girişlere izin verilmiyor. İnsan Hakları Anıtı önündeki eylemlerine son veren CHP'li vekiller, Gülmen ve Özakça'nın serbest bırakılmaması halinde süresiz oturma eylemine başlayacaklarını söylediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan destek eylemine polis müdahalesi akşam saatlerinde de devam etti. Polis dağılmayan gruplara biber gazı ve tazyikli su sıkarken çok sayıda eylemci gözaltına alındı. CHP'li vekillerin oturma eylemi bitti.

KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönme talebiyle açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın dün gece evlerine düzenlenen baskınların ardından gözaltına alındı. Gözaltı kararını protesto etmek için bir araya gelen grupları polis gün boyu dağıtmaya çalıştı.

VEKİLLER BARİYERLERİ DEVİRDİ

Etrafı bariyerle çevrilen İnsan Hakları Anıtı önünde CHP milletvekillerinin oturma eylemi devam ediyor. Anıta milletvekilleri dışında kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor. CHP'li vekiller bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra bariyerleri kaldırarak devirdi. Eylemcilerin heykelin bulunduğu alana gelmelerini talep eden vekillere polislerin cevabı olumsuz oldu.

Oturma eylemine son veren CHP'li milletvekilleri, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın serbest bırakılmaması halinde süresiz oturma eylemine başlayacaklarını açıkladı.

Anıtın önünde sadece vekiller kaldıAnıtın önünde sadece vekiller kaldı

ÇEVREDEKİ İŞYERLERİ BOŞALTILDI

Polisler, çevrede bulunan bütün kafe, restoran ve işyerlerini boşalttı. Yüksel Caddesi'ne girişi olan bütün yollar polis tarafından kesilerek basın mensupları dahil herkes uzaklaştırıldı. Polis bariyerli alanlara yaklaşan eylemcilere biber gazı sıktı. Ara sokaklara dağılan eylemciler zaman zaman slogan atarak protestolarına devam etti. Polisin ara sokaklarda müdahalesi sürüyor.

'Saç yolarak mı huzur getireceğiz?''Saç yolarak mı huzur getireceğiz?'

MİMARLAR ODASI BAŞKANINA BİBER GAZI SIKILDI

CHP'li vekillerin bulunduğu alana gitmek isteyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'a polisler izin vermedi. Alana girmekte ısrar eden Karakuş'a polisler biber gazı sıktı. Karakuş daha sonra “Siz bir kamusal mekanda, bir kamu kurumunun başkanına biber gazı sıkıyorsunuz. Hepiniz suç işliyorsunuz" diyerek polislere tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

Anne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılarAnne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılar

Özakça'nın eşi ve annesi süresiz açlık grevine başladıÖzakça'nın eşi ve annesi süresiz açlık grevine başladı