'Saç yolarak mı huzur getireceğiz?'

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmalarının ardından açlık grevi yaptıkları İnsan Hakları Anıtı çevresinde bekleyenler de uzaklaştırıldı. CHP ve HDP'li vekillerin polisle görüşmesi sonucu öğleden sonra anıt önünde basın açıklaması yapılabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Yüksel Caddesi'nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakaça'nın açlık grevini sürdürdükleri İnsan Hakları Anıtı'nın bulunduğu alana polis giriş izni vermiyor. Özakça ve Gülmen'in bu sabaha karşı evlerinden gözaltına alınmalarının ardından polis, anıt çevresinde açlık grevi için duranları uzaklaştırdı.

İhraç edilen sosyolog Veli Saçılık ise bu sırada İnsan Hakları Anıtı'nın üzerine çıkarak alanı terk etmeyeceklerini söyledi. Polis daha sonra Yüksel Caddesi ve kesişimindeki sokakları kesti.

veli

CHP Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Mustafa Balbay ile HDP Milletvekili Mithat Sancar'ın da aralarında bulunduğu milletvekili grubunun da alana girişine izin verilmedi. Ancak vekillerin polisle yaptığı görüşmeler sonucu öğleden sonra İnsan Hakları Anıtı önünde açıklaması yapılabildi.

yüksel1

anıt5

Polisin Yüksel'i ablukaya almasının ardından, 4 kişi gözaltına alındı. 2 kişinin yanında gözaltına alındığını anlatan CHP Milletvekili Mustafa Balbay elinde gözaltına alınan bir gencin koparılan saçlarını gösterdi. Balbay "Genç kızların saçını yolarak mı huzur getireceğiz?" diye sordu. (DUVAR)

anit12 (Fotoğraflar: Serkan Alan)

Kozağaçlı: Gülmen ve Özakça gözaltı uzarsa su ve şekeri kesecekKozağaçlı: Gülmen ve Özakça gözaltı uzarsa su ve şekeri kesecek

Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça evlerinde gözaltına alındıAçlık grevindeki Gülmen ve Özakça evlerinde gözaltına alındı