Anne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılar

Yüksel Caddesinde açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın evlerinde gözaltına alınmasının ardından Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça dün akşam olanları anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi 75. gününde. Polis baskınıyla dün gece evlerinden gözaltına alınan Gülmen ve Özakça Terörle Mücadele Şubesi'nde tutuluyor.

Baskın sırasında evde olan Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça dün gece yaşananları anlattı.

'SÜRÜKLEYEREK ALDILAR'

Oğlunun ve Gülmen'in gözaltında durumlarının oldukça bitkin olduğunu avukatlar aracılığıyla öğrendiğini belirten Özakça, şunları anlattı:

“Sürükleyerek,işkence ederek gözaltına aldılar. Kapıyı kırdılar giyinmemize dahi müsaade etmediler. 'Müsaade edin giyinelim açacağız' dedik ama hemen başladılar saldırmaya. 'Savcılıktan arama emri var, evi arayacağız' dediler. 75 gündür açlık grevindeler, her zaman alandalar, denetimli serbestlik nedeniyle karakolda hergün imza atıyorlar dedik. Ama durduramadık, aldılar götürdüler.”

Polisin, İnsan Hakları Anıtı çevresindeki bekleyişi sürüyor. Polisin, İnsan Hakları Anıtı çevresindeki bekleyişi sürüyor.

yüksel1

(DUVAR)

'Saç yolarak mı huzur getireceğiz?''Saç yolarak mı huzur getireceğiz?'