Yurtdışından çağrı: Siyasal her yerde!

Ankara Üniversitesi'nde dün yaşanan akademisyenlere yönelik polisin sert müdahalesi nedeniyle yurt dışında cevap: Dünyanın her yerinden hocalarımızla dayanışma çağrısı yapıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edilen akademisyenlere yönelik ihraçlara ve dün Ankara Cebeci'deki polis müdahalesine karşı çıkanlar yurtdışındaki Ankara Üniversitesi SBF mezunları bir çağrı yayınladı. Almanya, Kosova, Japonya, Çek Cumhuriyeti ve daha birçok ülkeden yapılan çağrıda, "Siyasal her yerde, siyasal bir binadan ibaret değil, dünyanın her yerinden hocalarımızla, okulumuzla dayanışma çağrısı yapıyoruz'' denilerek sosyal medya üzerinden dayanışma fotoğrafları ve videoları paylaşıldı..

'Diren Ankara Boğaziçi seninle''Diren Ankara Boğaziçi seninle'

'SALDIRILAR KARŞISINDA ELİMİZ, KOLUMUZ BAĞLIYDI'

Facebook ve Twitter'daki, 'Siyasal Her Yerde' hesaplarından yapılan çağrıda şöyle denildi: “Biz uzakta olanlar olarak Ankara SBF'ye yönelen saldırılar karşısında ne yapabileceğimizi bilemedik, elimiz kolumuz bağlıydı. Konuştuk, Ankara'daki arkadaşlar da "hocalarımızı okuyoruz" etkinliğini paylaşınca, biz de Siyasal'ın bir binadan ibaret olmadığını, yolu Siyasal'dan geçenlerin oluşturduğu bir bütün olduğunu vurgulayalım dedik. Dünyanın her yerinden arkadaşlara hocalarımızı okuma, okulumuzla dayanışma çağrısı yaptık ve yapıyoruz. Yurt dışından gönderdiğimiz fotoğraf ve videoları şu facebook sayfasından paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

Ankara Üniversitesi kapatıldı: Akademisyenlere müdahaleAnkara Üniversitesi kapatıldı: Akademisyenlere müdahale

Akademisyenin ayağını kırdılarAkademisyenin ayağını kırdılar

AÜ'de güvenlik görevlisi atılan gazlardan kalp krizi geçirdiAÜ'de güvenlik görevlisi atılan gazlardan kalp krizi geçirdi

Sosyal medyada 'Cebeci' tepkisiSosyal medyada 'Cebeci' tepkisi