Akademisyenin ayağını kırdılar

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde ihraç edilen akademisyenlerin, mezunlar ve öğrencilerle yapmayı planladığı etkinlik polisin gazlı, plastik mermili müdahalesiyle engellendi. Akademisyenler öğrencilerle birlikte ortak forum düzenledi. Polis müdahalesinde akademisyen Mehmet Yıldırım'ın ayağı kırıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -  Ankara Eğitim-Sen 5 No’lu Şube’nin çağrısıyla ihraç edilen akademisyenler için Ankara Üniversitesi'nde yapılması planlanan ‘Büyük Buluşma’nın saati 12.30'du ancak, polis erken saatten itibaren aldığı yoğun güvenlik önlemleriyle kimseyi kampüse yaklaştırmadı.

İLEF hocalarından Mehmet Yıldırım'ın ayağı kırıldı. İLEF hocalarından Mehmet Yıldırım'ın ayağı kırıldı.

Polis, kampüse girmek isteyen ihraç edilen akademisyenleri darp etti. Kampüs kapıları kapatılarak içeriye  girişler engellendi.

Polisin toplanan tüm gruplara biber gazı sıktığı, plastik mermi kullandığı müdahalelerde çok sayıda kişi hafif yaralandı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden akademisyen Mehmet Yıldırım'ın ise ayağı kırıldı.

Akademisyenlerle dayanışmak için şehir dışından gelen çok sayıda eski mezun ile öğrenciler saatlerce polisle kampüsün çevresinde adeta kovalamaca oynadı.

Erken saatte kampüse girenler içeride açıklama yapmak isteyince TOMA'lar kampüse girerek biber gazıyla kalabalığı dağıttı.

Polis CHP milletvekillerini de kampüse sokmadı. CHP Mİlletvekili Ali Şeker polisler tarafından coplandı ve yumruklandı.

‘BİR ROMAN OKUMUŞ OLSALARDI BÖYLE YAPMAZLARDI’

‘Hocaların hocası’ Prof. Dr. Korkut Boratav da akademisyenlerin eylemine katıldı. ‘Hocaların hocası’ Prof. Dr. Korkut Boratav da akademisyenlerin eylemine katıldı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin kampüsten  çıkmalarının ardından akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde forum düzenlendi. İletişim Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen Doç. Dr. Sevilay Çelenk şunları söyledi:  “Bu tarihi bilen biri, hocalarını bu şekilde ihraç edip onların kendilerine daha özgür üniversitelerde yer arayacağı, başka yerlere gitmeyi istemeye sebebiyet vermezdi diye düşünüyorum. Rektör oluyorsunuz ve kendi kurumunuzun övünç kaynaklarına ilişkin hiçbir şey bilmiyorsunuz. Bana kalırsa bu yöneticiler hayatlarında doğru dürüst bir roman okumuş olsalardı böyle yapamazlardı. Bunlar bir roman okumamışlar. Hayatlarında hiç içten coşkuyla şiir ezberlememişler. Tutuyorlar ve bizi böyle yüz kişi birden atıyorlar. Ve bizim buradan sessizce başımızı eğip gitmemizi istiyorlar. Hepimizin önceliği her zaman tam bir şiddetsizlik etiğini savunmaktır.

‘BİRÇOK ARKADAŞIM, ÖĞRENCİM GÖZALTINDA’

Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki görevinden baskılar sonucu emekli olmak zorunda kaldığını aktaran Prof. Dr. Alev Özkazanç açıklamasında, “Nasıl bir zulüm sistemi nasıl bir hukuksuzluk olduğunu görüyoruz, yaşıyoruz. Uzun süredir kendimi bir siyaset bilimci kapasitesinde bile hissetmiyorum. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra. Sosyal bilimci olarak, muhalif olarak, demokrat olarak zor zamanlar yaşıyoruz ve birçok kapasitemiz azaldı. Ama aslında bütün bu siyasi yozlaşmanın temelinde başka bir faktör olduğunu görüyorum. Bu mesele beni daha derin düşünmeye zorluyor.  Şu an birçok arkadaşım öğrenciler gözaltında. Hangi koşulda tutulduklarını bilmiyorum” dedi.

İLEF’in eski hocalarından Şeyda Sever, arkadaşlarına destek vermek için gittiği Cebeci Kampüsü’nde polisin attığı plastik mermiyle ayağından yaralanarak yere düştü. Sever, “Burada olmak zorunda olduğum için geldim. Asıl kahramanlar hocalarımız” dedi. İLEF’in eski hocalarından Şeyda Sever, arkadaşlarına destek vermek için gittiği Cebeci Kampüsü’nde polisin attığı plastik mermiyle ayağından yaralanarak yere düştü. Sever, “Burada olmak zorunda olduğum için geldim. Asıl kahramanlar hocalarımız” dedi.

Kare kare üniversiteye polis müdahalesiKare kare üniversiteye polis müdahalesi

Foruma Sevilay Çelenk, Funda Başaran, Baskın Oran, Alev Özkazanç ve Kerem Altıparmak ile çok sayıda öğrenci katıldı. Forumda OHAL KHK'larıyla üniversitelerin boşaltılması ile buna adeta çanak tutan rektörlerin ve bunun zeminini hazırlayan siyasi iktidarın tutumunun kabul edilemez olduğu vurgulandı.

'Diren Ankara Boğaziçi seninle''Diren Ankara Boğaziçi seninle'

Akademisyenlerin cübbeleri de çiğnendi. Akademisyenlerin cübbeleri de çiğnendi.

(HABER MERKEZİ)