Ankara Üniversitesi kapatıldı: Akademisyenlere müdahale

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bugün ihraçlara karşı düzenlenecek protestoya izin verilmedi. Üniversiteye gelen akademisyenlerden bazıları polis tarafından yumruklandı. Kampüs kendi öğrencileri dahil herkese kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi'nde 686 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler rektörlük kararıyla kampüse alınmadı. Üniversiteye gelen akademisyenlere polis fiziki müdahalede bulundu. Bir sivil polis tarafından yumruklandığını söyleyen ihraç edilen akademisyenlerden Cenk Yiğiter, "Bazı arkadaşlarımıza da çevik kuvvet tarafından şiddet uygulandı. Bütün bunlar kampüsün güvenlik amirinin gözü önünde oluyor" dedi. Polis ayrıca kampüse girişleri tamamen kapattı ve iki TOMA kampüs içine girdi.

Polisler Cebeci Kampüsü önünde CHP'li vekil Ali Şeker'i copladı. Polis protestoculara karşı gaz ve plastik mermi kullandı.

ankara1 .

SBF Yönetim Kurulu: Hocalarımız dönsünSBF Yönetim Kurulu: Hocalarımız dönsün

Kampüs dışında bekleyenler de Kızılay yönüne doğru uzaklaştırılırken 5'i akademisyen 6 kişi gözaltına alındı.

İLEF'ten ihraç edilen akademisyen Aylin Aydoğan Duvar'a konuştu. Aydoğan, "Bu halkın iletişim hakkına, memleketin geleceğine saldırı. Bunun yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

korkut4 'Hocaların hocası' Prof. Dr. Korkut Boratav da akademisyenlerin eylemine katıldı.

Sağdan say İbiş, soldan say İbiş…Sağdan say İbiş, soldan say İbiş…

İLEF'in eski hocalarından Şeyda Sever, arkadaşlarına destek vermek için gittiği Cebeci Kampüsü'nde polisin attığı plastik mermiyle yaralanarak yere düştü. Sever, "Burada olmak zorunda olduğum için geldim. Asıl kahramanlar hocalarımız" dedi. İLEF'in eski hocalarından Şeyda Sever, arkadaşlarına destek vermek için gittiği Cebeci Kampüsü'nde polisin attığı plastik mermiyle ayağından yaralanarak yere düştü. Sever, "Burada olmak zorunda olduğum için geldim. Asıl kahramanlar hocalarımız" dedi.

'Orkestranın sesi kısıldı''Orkestranın sesi kısıldı'

duvar Polis kampüse duvardan girmeye çalışanlara da engel oldu.

Kare kare üniversiteye polis müdahalesiKare kare üniversiteye polis müdahalesi

Üniversiteye gelen CHP milletvekillerine ise kampüsün kapatılması kararının İçişleri Bakanlığı tarafından alındığı söylendi. Ankara Üniversitesi'nde dün ihraç edilen akademisyenler kendilerine destek veren sendikacılar, arkadaşları ve öğrencileri ile 'inatla gitmiyoruz' diyerek üniversitede kalmışlardı. Üniversitenin Cebeci Kampüsü'nde bu sabah Eğitim Sen Ankara 5 No'lu Şubesi'nin çağrısıyla 'Büyük Buluşma' eylemi yapılacaktı.  (ANKARA)

a4

Kılıçdaroğlu: El Bab'ı Türkiye'ye mi katacaksınız?Kılıçdaroğlu: El Bab'ı Türkiye'ye mi katacaksınız?