'Laiklik çağrısı' yapan Halkevleri üyeleri tutuklandı

'Laikliği savunma' çağrısı yapan Halkevleri üyeleri, adliyeye sevk edildi. Mahkeme, 2 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reina saldırısının ardından kahvehaneleri dolaşarak laiklik çağrısı yaptıkları için gözaltına alınan Halkevleri üyeleri Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya tutuklandı.

İstanbul Okmeydanı’da kahvehaneleri dolaşarak "laikliği savunma" çağrısı yapan Halkevleri üyeleri, gözaltına alındı. Halkevleri üyeleri, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ortanca'ya ifade veren, Halkevleri üyeleri, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 14'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya'nın "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklama kararının eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "IŞİD karşıtı olmak ve laiklik söylemlerinde bulunmak ne zamandan beri halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek oldu? Aksine IŞİD'i lanetlemek, IŞİD terörünü lanetlemek ve onların bulunmasını istemek laikliğe çağrı yapmak, halkı dostluğa davet etmektir. Halkevi üyeleri halkı düşmanlığa değil, dostluğa davet etmişlerdir" dedi.

Bakanlığın 'ihbar edin' dediği gazeteci gözaltındaBakanlığın 'ihbar edin' dediği gazeteci gözaltında

Tutuklanan Hamit Dışkaya'nın eşi Ayşe Dışkaya ise "Laiklik insanca bir yaşam demektir. Kimsenin kimseye kulluğu olmayan bir yaşam biçimi demektir. Benim eşimin bir karıncaya dahi bir kötülüğü olmamıştır" şeklinde konuştu. (DHA)

Soylu'ya sordu: Laikliği savunmak suç mu?Soylu'ya sordu: Laikliği savunmak suç mu?

Kılıçdaroğlu: Bu haksızlık ve ahlaksızlıkKılıçdaroğlu: Bu haksızlık ve ahlaksızlık

CHP'den İçişleri'ne 'laiklik' tepkisiCHP'den İçişleri'ne 'laiklik' tepkisi

Halkevleri laiklik eylemlerini anlattıHalkevleri laiklik eylemlerini anlattı