Bakanlığın 'ihbar edin' dediği gazeteci gözaltında

İçişleri Bakanlığı'nın 'ihbar edin' çağrısında bulunduğu gençler arasında yer alan eski Cumhuriyet stajyeri gazeteci Ayşegül Başar gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Okmeydanı'nda bir grup arkadaşıyla birlikte dün kahvehaneleri dolaşarak laiklik için mücadele çağrısı yapan, Halkevleri üyesi Ayşegül Başar gözaltına alındı. Cumhuriyet gazetesi Başar'ın kurumlarında staj yaptığını ve gazeteye haberleriyle dışarıdan destek verdiğini belirtti.

twitter .

Dün İstanbul Okmeydanı'nda bir grup arkadaşıyla kahvehaneleri dolaşarak laikliği anlatan Halkevileri üyelerinin görüntüleri internette yayınlanmıştı. Bir Twitter kullanıcısı şikayetçi olunca İçişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından gençlerin görüntülerini paylaşarak "Gördüğünüz yerde bize ihbar edin" diye çağrıda bulunmuştu.

Bakanlık, gelen tepkiler üzerine söz konusu paylaşımı bir süre sonra silerken Ayşegül Başar'ın bu sabah saat 6.00 civarında evini basan polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

CHP'Lİ YARKADAŞ'DAN TEPKİ

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başar için beş gün gözaltı süresi alındığını söyledi. CHP'li vekil, Başar'ın Kulaksız Karakolu'na götürüldüğünü belirtti.

aysegull Ayşegül Başar

Yarkadaş, "Twitter üzerinden hedef gösterilen Halkevi Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Ayşegül Başar'ı gözaltına almak, laikliğe sahip çıkanlara gözdağı vermektir" dedi.

Ayşegül Başar ve arkadaşlarının Reina katliamının ardından anayasanın temel ilkelerini anlatan konuşmalar yaptıklarını ve halkı teröre karşı bileşmeye çağırdıklarını anlatan Yarkadaş, "İçişleri Bakanlığı, gençlerin IŞİD karşıtı propaganda yapmasından niye rahatsız oluyor? AKP ve medyası, IŞİD lanetlenince niye gocunuyor?" diye sordu.

Ayşegül Başar'ın derhal serbest bırakılmasını isteyen Yarkadaş, "Beş gün gözaltı süresi almışlar bir de... Hangi suçu işlemiş, neyi soracaklar!" Tepkisini gösterdi.

IŞİD'in, AKP'nin bumerangı haline döndüğünü belirten Yarkadaş, "Bu gerçek konuşulmasın diye, halka gözdağı vermek istiyorlar" dedi. Yarkadaş ayırca, Ayşegül Başar'ın ardından polisin Halkevi üyeleri Ergin Çevik ile Can Çeliker'in evine de gittiğini bulunamayan iki genci komşularına sorduğunu açıkladı. (HABER MERKEZİ)