Yine aynı 'federasyon'un yurdu

Adana Aladağ'da yanan kız öğrenci yurdu Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Dernekleri Federasyonu'na bağlıydı. Konya'da 2008 yılında aynı federasyona bağlı bir başka yurtta gaz patlaması yaşanmış 17 kız öğrenci enkaz altında kalarak can vermişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Aladağ'da kız öğrenci yurdunda çıkan yangın 2008 yılında Konya'da yaşanan bir başka faciayı hatırlattı. Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Dernekleri Federasyonu’na bağlı bir kuruluştu. Aynı federasyona bağlı Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu’nda 1 Ağustos 2008 tarihinde yaşanan gaz sıkışması nedeniyle patlama oldu. Kız öğrencilerden 18'i yaşamını yitirdi, 29'u yaralandı. Binanın deprem ve itfaiye raporu yoktu. Yurtta kalan öğrenciler Konya Balcılar Beldesi'nde Kur’an Kursu’na gittiği için açıklama yapan İlçe Müftüsü Mehmet Ak, “Süleymancılara bağlı faaliyet gösterdiğini duydum, ‘denetliyorum’ sanılmasın diye hiç içine girmedim” demişti.

Yangın merdiveni kilitli olduğu için öldülerYangın merdiveni kilitli olduğu için öldüler

yurt11 Konya'da 2008 yılında yaşanan faciada bu hale gelmişti.

Adana'daki kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölüAdana'daki kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, dün gece olay yerinde kızının akıbetini öğrenmeye çalışan bir öğrenci velisi de, “Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler” diyordu. Konya'da Müftü Ak ve Adana'da bir öğrenci velisinin işaret etti Süleymancılar cemaatinin bin 700 dernek ve bin 300 yurt veya öğrenci pansiyonu olduğu tahmin ediliyor. Kurs ve yurtlar, bulundukları belde, ilçe ya da ilin adını alarak “Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne bağlı olarak çalışıyor. Bu şekilde kurulan dernekler de Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Dernekleri Federasyonu’na bağlı.

Başkan, 'Denetlediniz mi?' sorusuna kızdı!Başkan, 'Denetlediniz mi?' sorusuna kızdı!

VEKİL TÜRKMEN: SÜLEYMANCILARIN GÜÇLÜ OLDUĞUNU HERKES BİLİR

Birgün gazetesine görüş veren  CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de, “İlçede Süleymancı tarikatının çok güçlü olduğu bilinir” diyerek yurdun tarikata ait olduğunun da herkes tarafından bilindiğini belirtti. Türkmen, köy okullarının kapatılarak köyde yaşayan ailelerin çocuklarını yurtlara teslim etmek zorunda bırakıldığını vurgulayarak şunları söyledi: “Evlerinde uyuması gereken çocuklar yurtlara yönlendiriliyor. Aileler mecbur ve çaresiz. Bu iktidarın gerçek bir ayıbı. Ölümlerde fiziki olarak kim sorumluysa, o sorumluluk kadar AKP de eğitim politikaları ekseninde sorumludur.”

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de, “Burada şunu görüyoruz: Çocuklar devlet eliyle cemaatlere teslim ediliyor” dedi. (HABER MERKEZİ)