Adana'daki kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda yangın çıktı. Saatler sonra kontrol altına alınan yangında 11'i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangın faciayla sonuçlandı. Kız öğrencilerin kaldığı yurtta çıkan yangında binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 11 öğrenci ile 1 öğretmen yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vücutlarında kırıklar olan öğrenciler de hastanelerde tedavi altına alındı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaralanan 22 kişi arasında, yangına müdahale için gelen vatandaşların da olduğu aktardı.

Yangın merdiveni kilitli olduğu için öldülerYangın merdiveni kilitli olduğu için öldüler

Akşam saat 19.00 sıralarında Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı.

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrencilerden bir bölümü korku içerisinde pencerelerden atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi.

yangin5 3 katlı binanın büyük bölümünün ahşap olması yangının kısa sürede büyümesine yol açtı.

Ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken bazı öğrencilere ulaşılamaması endişeleri artırdı.

Saatler süren çalışma sonunda yangın kontrol altına alındı.

İLÇE SAKİNLERİ YURDA AKIN ETTİ

İlçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden Adanalılar büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

Facia nedeniyle Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Adana'ya gitti.

Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

ADANA VALİSİ DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Yangının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada 54 öğrenci kapasiteli yurtta 34 kişinin bulunduğunu söyledi. Yangında 11'i öğrenci 1'i öğretmen 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Vali Demirtaş, aralarında yangına müdahale eden vatandaşların da bulunduğu 22 kişinin de yaralandığını aktardı.

Demirtaş, yangının çıkış nedeninin ise elektrik kaynaklı olduğu üzerinde durulduğu aktardı.

CENAZELER ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Yangında yaşamını yitiren 12 kişinin cenazeleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olay Yeri İnceleme, jandarma ve itfaiye ekiplerinin binadaki incelemelerini sürdürüyor. Ölen öğrencilerin 8'inin cenazesinin ahşap çatı katında bulunduğu öğrenildi. (ADANA-DHA)