Erdoğan'ın saati 9'u 5 geçeye ayarlanmış

Ayasofya'da Atatürk'e hakaret olayının ardından Erdoğan'ın dün gece TRT'de katıldığı ve Çankaya Köşkü'nde yapılan yayında arkasında bulunan saatin 9'u 5 geçeye ayarlandığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Ayasofya Camisi'nde imam Mustafa Demirkıran'ın Atatürk'e lanet ettiği sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde söylemesinin ardından, iktidardan "Çankaya Köşkü" ve "9'u 5 gece" mesajı geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen TRT yayınında arkasında bulunan ve 9’u 5 geçe durmuş şekilde görünen antika saatin Atatürk’ün vefat zamanını simgelediği için yayında özellikle kullanıldığı öğrenildi. Beştepe'de değil Atatürk döneminden itibaren Cumhurbaşkanlığı konutu olan Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. 

Ancak yayın sırasında dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de tepki gösterdiği hakaret konusunda Erdoğan'a bir soru sorulmadı. Kendisi de bir açıklama yapmadı.

Çankaya Köşkü, şu an Cumhurbaşkanlığına bağlı bir yerleşke olarak kullanılmaya devam ediyor. Atatürk tarafından kullanılan devlet konutlarında bütün saatler vefatından bu yana 9'u 5 geçeye ayarlanmış olarak duruyor. (HABER MERKEZİ)