Erdoğan'ın katıldığı programda imam Atatürk'e lanet okudu

Ayasofya'da dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törende imam Mustafa Demirkan, Atatürk için "zalim ve kafir" dedi: "Bu mabet müzeye çevrildi. Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Taksim Camii'nin açılışın ardından Ayasofya Camii'ne geçti.

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci, Erdoğan’ın katılımıyla Ayasofya'da düzenlenen programda icazet aldı.

Odatv'nin haberine göre, programda imam Mustafa Demirkan, Erdoğan'ın da dinlediği anlarda Mustafa Kemal Atatürk için “zalim ve kafir” ifadelerini kullandı.

Demirkan, “Bu ve bu gibi mabedler mabet olarak devam edilmesi için inşa edilmiş, hediye edilmiş. Öyle bir zaman geldi ki, bir asır gibi bir zaman içinde bu mabed-i şeriften Ezan-ı Muhammediye ve namaz her şey yasak olarak müze haline çevrildi. Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...” ifadelerini kullandı.

ALTAY: CUMHURBAŞKANI SESSİZ KALARAK DESTEK OLUYOR

Mustafa Demirkan'ın sözleri sosyal medyada tepki çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, savcılara soruşturma başlatma çağrısı yaptı.

Erdem, “Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarını; Ayasofya’da bugün Mustafa Kemal Atatürk ‘e ve milletimize hakaret eden imam hakkında derhal Atatürk’e hakaret ve halkın bir kesimine karşı kin ve düşmanlığa teşvik suçundan soruşturma açmaya çağırıyorum!” dedi.

https://twitter.com/BBahadirErdem/status/1398686055419756547

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Pusulası Fesli Kadir olanlar içlerindeki kin ve intikamdan kurtulamıyorlar. Bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk'e aleni hakaretler edilirken bu ülkenin Cumhurbaşkanı sessiz kalarak zımnen destek oluyor. #HaddiniBilMustafaDemirkan” ifadelerine yer verdi.

MUHARREM İNCE: DAVA AÇACAĞIZ

Demirkıran'ın sözlerini “alçaklık” olarak nitelendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da “Erdoğan'ın da katıldığı bir programda Ayasofya'da yine Mustafa Kemal Atatürk hedef alındı! Allah'a karşı vazifeli imamların Cumhurbaşkanına yağcılık ve yalakalık yapmak için Atatürk'e laf söylemesi ALÇAKLIKTIR!” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Demirkıran hakkında dava açacaklarını söyledi:

“Yüzyıllarca bu toprakları yurt edinmiş milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve inancını yedi düvele karşı savunan Mustafa Kemal Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen hadsiz hesabını verecek. Memleket Partisi olarak bu hadsize dava açacağız! #HaddiniBilMustafaDemirkan” (HABER MERKEZİ)