Erdoğan inceletti, bakan görüştü, futbolcu yine 'söz' aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'inceleteyim' dediği amatör futbol ligi temsilcileri Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştü. Bakan görüşmede ikinci kez söz verdi ama Bölgesel Amatör Lig’in ne zaman başlayacağı halen açıklanmadı.

Bakan Kasapoğlu ikinci kez amatör futbolcuları dinledi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Liglerinin yeniden başlaması bir yıla yakın süredir 'şehir efsanesi'ne dönen amatörler, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan ikinci kez söz aldı.

2020 Mart ayından beri liglerine ara verilen ve başlama tarihi sürekli ertelenen amatör futbolcular, şimdiye kadar çalmadık kapı bırakmadı. Profesyonel liglerde maçlar oynanırken gerekli tedbirlerin alınamayacağı gerekçesiyle sahaya çıkmalarına izin verilmeyen ve sürekli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan futbolcular, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde de basın açıklaması düzenlemiş, ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşmeyi başarmıştı. Eylül ayının sonlarına doğru Bakan Kasapoğlu’nun İstanbul Küçükköy’de bir temel atma törenine katılacağını öğrenince soluğu burada alan yüzlerce futbolcu, yaptıkları tezahüratlarla seslerini bakana duyurmuştu. Futbolcuların yanına önce temsilcisini gönderen Kasapoğlu, ardından aralarından seçilen iki temsilci ile görüştü. Amatör futbolcuların TTF önünde yaptıkları açıklamadan haberi olduğunu belirten Kasapoğlu, futbolculara “Her şeyden haberdarım. Sıkıntılarınızı çözmek için uğraşacağım” sözünü verdi ama kulüplerin lige katılım başvurularını kabul etmek ve ücretlerini almak dışında o günden bugüne herhangi bir gelişme yaşanmadı.

ERDOĞAN’IN HİÇ HABERİ YOKMUŞ

Federasyon tarafından ocak ayında başlayacağı açıklanan ama kulislerde “Mart ayından önce hazırlıklar bitmez” diye konuşulan Bölgesel Amatör Lig’in futbolcuları, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşarak yardım istedi. Ankara'daki Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açılışı töreninde futbolcular, yolunu kestikleri Erdoğan’dan ilginç yanıtlar aldılar. Eskiden kendisinin de amatör futbolcu olduğunu söyleyen Erdoğan’ın aylardır “açız” diyen amatörlerin sorunları hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadığı görüldü. Zira Türkiye genelinden Ankara’ya giden ve 10 aydır maçlarının oynanmadığını söyleyen futbolculara cumhurbaşkanının sorusu, “Bu durum sadece Ankara için mi geçerli?” oldu. Erdoğan, yanında bulunan bir görevliye de amatör futbolcularla ilgilenilmesi talimatını verdi.

BAŞLAMA TARİHİ HALEN BELLİ DEĞİL

Cumhurbaşkanının talimatı üzerine Bakan Mehmet Kasapoğlu, Ankara’da bir kez daha futbolcuların sorunlarını dinledi. Türkiye Amatör Futbolcular Birliği adına Barış Altıntaş, Gökhan Koç ve Eray Şekerci ile iki saat süren bir toplantı gerçekleştiren bakanın, bugüne kadar olan süreçle ilgili Erdoğan’a sunulmak üzere bir dosya hazırlayacağını belirterek notlar aldığı öğrenildi. Türkiye Amatör Futbolcular Birliği adına yapılan açıklamada, Kasapoğlu’nun süreci hızlandırmak için çalışmalar yapacaklarını beyan ettiği aktarılarak, şu takvimi sunduğu söylendi:

* Ocak ayının 15’inde Amatör Futbol Kitapçığı yayınlanacak.
* 1-2 Şubat tarihinde amatör futbol transfer sezonu resmi olarak açılacak.
* Spor sahalarıyla ilgili yasakların kalkmasıyla birlikte hemen maçların başlama resmi olarak açıklanacak.