Erdoğan amatör futbolcularla konuştu: Ben bunu bir inceleteyim bakalım

Yaklaşık 10 aydır maç yapamayan amatör lig futbolcuları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi. Dertlerini anlatan futbolculara Erdoğan'dan "Ben bunu bir inceleteyim bakalım" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mart 2020'de durdurulan ve ne zaman başlayacağı belirsiz olan amatör liglerde oynayan futbolcular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la konuştu. Arabasında otururken şikayetleri dinleyen Erdoğan sporculara "Bunu inceleteyim, bakalım. Kendim 16 sene amatör futbol oynadım. Bir bakalım herhangi bir sıkıntı yoksa önünü açarız" dedi.

Ankara'daki Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açılışı töreni öncesi Erdoğan'la konuşan futbolcular, 10 aydır maçların oynanmadığını söyledi. Erdoğan bu durumun sadece Ankara için mi geçerli olduğunu, diğer yerlerde olup olmadığını sordu. Sporcular ise "Biz Türkiye genelinden geldik. Ardahan'dan Edirne... Şu anda bütün futbolcu kardeşlerimiz, size sesimizi duyurmak için dualarla geldik, çok şükür sesimizi duyurduk" diye cevap verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanında bulunan bir görevliye amatör futbolcularla ilgilenilmesi talimatını verdi.

AMATÖR LİGLERDE DURUM NE?

Korona virüsü salgını nedeniyle 2020 yılının mart ayından itibaren tüm spor ligleri gibi Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçları da askıya alındı. Bir süre sonra profesyonel ligler başlasa da amatör liglerin başlama takvimi sürekli ertelendi. Cüzi miktarlarda ücret kazanan amatör futbolcular, birçok eylem yapmasına rağmen seslerini duyuramadılar. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bölgesel amatör ligin ocak ayında başlaması yönünde karar aldı fakat takvim henüz netleşmiş değil. (HABER MERKEZİ/AA)