İdlib'de Suriye helikopteri düşürüldü

Türkiye'yle Suriye arasındaki gerilimin yükseldiği ve TSK'nin yığınak yaptığı İdlib'de, Suriye ordusuna ait bir helikopter vuruldu. Silahlı isyancılar helikopteri kendilerinin düşürdüğünü savunurken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye destekli militanlar ile Suriye ordusu arasında çatışmaların yoğunlaştığı İdlib'de, orduya ait bir helikopter vuruldu. Sosyal medyada, alev alan helikopterin düşüş anlarının görüldüğü çok sayıda görüntü paylaşıldı. Görüntülerde, helikopterin pilotu olduğu sanılan bir kişi de enkazın yanında yatarken görülüyor.

NAYRAB'DA DÜŞÜRÜLDÜ

Helikopterin, çetin çatışmalar yaşanan ve Türkiye'nin de son günlerde askeri yığınak yaptığı Serakib'in batısında, M4 karayolunun yakınlarında bulunan Nayrab bölgesinde düştüğü belirtiliyor.

MSB: REJİM UNSURLARI BÖLGEDEN ÇEKİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) konuyla ilgili yapılan açıklamada "Rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir" denilerek, Suriye ordusunun bölgeden çekildiği bilgisine yer verildi. Öte yandan bakanlık, İdlib'de 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini, 2 tank, 1 uçaksavar mevzii ile 1 mühimmat deposunun imha edildiğini, 1 tankın da ele geçirildiğini bildirdi.

SİLAHLI İSYANCILAR 'BİZ DÜŞÜRDÜK' DEDİ

Reuters'a konuşan iki isyancı komutan ise helikopteri kendilerinin düşürdüğünü söyledi. Buna göre helikopter, karadan havaya füzeyle vuruldu. (DIŞ HABERLER)

Rusya: İdlib'de Suriye ordusunu hedef alan saldırılar son bulmalıRusya: İdlib'de Suriye ordusunu hedef alan saldırılar son bulmalı

Suriye'ye büyük askeri sevkiyatSuriye'ye büyük askeri sevkiyat

Rusya: Türkiye Haseke'deki devriyeye katılmadıRusya: Türkiye Haseke'deki devriyeye katılmadı

Reuters: Türkiye'yle Rusya İdlib için anlaşamadıReuters: Türkiye'yle Rusya İdlib için anlaşamadı

Suriye ordusu Halep-Şam karayolunda kontrolü sağladıSuriye ordusu Halep-Şam karayolunda kontrolü sağladı

MSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralıMSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralı