Rusya: Türkiye Haseke'deki devriyeye katılmadı

Suriye ordusunun İdlib'deki ilerlemesi nedeniyle Rusya'yla yaşanan gerilim, Suriye'nin kuzeydoğusundaki ortak Türk-Rus devriyelerine de yansıyor. Türkiye, Haseke çevresindeki planlı devriyelerden birine yine katılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Yuriy Borenkov’un açıklamasına göre, Rus askeri polisleri Suriye’nin kuzeyindeki devriye görevlerini bir kez daha Türkiye olmadan gerçekleştirdi. Borenkov, "Türkiye tarafının ortak devriyeye katılmamasından dolayı, Rus askeri polisleri devriye görevlerini yalnız gerçekleştirdi" dedi.

'HASEKE-HALEP-RAKKA-KAMIŞLI DEVRİYESİ OLAYSIZ GEÇTİ'

Basın toplantısında konuşan Borenkov, "Devriye görevlerinin tamamı onaylanan planlar doğrultusunda yerine getirildi ve olaysız geçti" ifadelerini kullandı. Borenkov’a göre, Haseke’deki güzergâhta yapılan devriye görevi Halep ve Rakka’nın yanı sıra Kamışlı güzergâhı üzerinde devam etti.

TÜRKİYE BİR HAFTADA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILMADI

Türkiye bu kararla, bir hafta içinde üçüncü kez ortak devriyeye gelmemiş oldu. Türkiye daha önce 3 ve 6 Şubat’ta devriyeye katılmamıştı.

'İDLİB'DE 24 SAATTE 21 ATEŞKES İHLALİ'

Borenkov, Rusya'nın İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde tespit ettiği ihlaller hakkında da bilgi verdi. Rus yetkili, 'yasadışı silahlı örgütler tarafından son 24 saatte 21 kez ateş edilerek ateşkes ihlal yapıldığını' söyledi. (Sputnik)

Reuters: Türkiye'yle Rusya İdlib için anlaşamadıReuters: Türkiye'yle Rusya İdlib için anlaşamadı

Suriye ordusu Halep-Şam karayolunda kontrolü sağladıSuriye ordusu Halep-Şam karayolunda kontrolü sağladı

MSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralıMSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralı