Yunan muhalefetinden Çipras'a istifa çağrısı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, en az 83 kişinin yaşamını yitirdiği yangının ardından istifa baskısıyla karşı karşıya. Muhalefetin istifaya çağırdığı Çipras bugün acil kabine toplantısı yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da en az 83 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketinin ardından, Başbakan Aleksis Çipras üzerindeki siyasi baskı artıyor. Facianın ilk saatlerinde sert söylemlere başvurmayan muhalefet partileri, üç günlük yasın sona ermesinin ardından Çipras ve kabinesini istifaya çağırdı.

'HÜKÜMET VAZİFESİNİ YAPMADI'

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisinin sözcüsü Maria Spiraki, hükümetin dün akşam düzenlenen basın toplantısında kundaklama ihtimalini öne çıkarıp ihmal suçlamasını reddetmesini ve sabotaj şüphesi üzerinde durmasını eleştirdi. Spiraki, "Hükümet insanların yaşamlarını ve mülklerini koruma vazifesini yerine getirmedi" uyarısında bulunan Spiraki, Çipras ve mesai arkadaşlarının kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Sosyalist PASOK'un lideri Fofi Gennimata da hükümetin 'devasa bir siyasi sorumluluğu' olduğunu söyledi. Gennimata, "Tehdit altındaki bölgeler için ellerinde olan organize ve koordineli tahliye planını niçin vaktinde uygulamaya koyarak insanları korumadılar?" diye sordu.

İhmal suçlaması ile istifaya davet edilen Çipras ise felaketi masaya yatırmak için kabinesini acil toplantıya çağırdı.

ATİNA ÜNİVERSİTESİ 'İHMAL' DİYOR

Atina Üniversitesi de, yangınla ilgili hazırladığı raporda hükümeti ihmalle suçladı. Raporda, yangının 'orman ve yerleşim birimlerinin, en yüksek insani kayıp olasılığını yaratacak şekilde iç içe olduğu bir bölgede' çıktığı vurgulandı. Rapora göre, önlem alınmadığı durumlarda yangının böylesine ağır kayıplara yol açması şaşırtıcı değil...

Eleştiriler giderek artarken, Çipras'ın kabine toplantısından çıkacak sonuç merak konusu.

Yunan bakan: Yangınlar kasten çıkarılmış olabilirYunan bakan: Yangınlar kasten çıkarılmış olabilir

Yunan bakan halkı suçladı: Felaketi kaçak yapılarınız büyüttü!Yunan bakan halkı suçladı: Felaketi kaçak yapılarınız büyüttü!