Yunan bakan halkı suçladı: Felaketi kaçak yapılarınız büyüttü!

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, yangından en çok etkilenen Mati'yi ziyaret etti. "Bizi yalnız bıraktınız" diye isyan eden Yunanların karşıladığı Kammenos, geçmiş hükümetlerin izin verdiği imarsız binaların yangından kaçışı engellediğini savundu.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - Yunanistan'daki yangın felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 85'e yükselirken, alevlerin haritadan sildiği Mati bölgesini ziyaret eden Savunma Bakanı Panos Kammenos öfkeyle karşılandı. Vatandaşlar Kammenos'a "Bizi yalnız bıraktınız" diye feryat etti. Ancak bakan, felaketten kaçak yapıları sorumlu tuttu...

Kammenos Mati'de halkla sohbet ederken, bir kadın ağlayarak "İnsanların yanmasına izin verdiniz. Bizi yalnız bıraktınız" diye sesini yükseltti. Bir diğer Mati sakini ise "Kimse gelmedi. Bir plan yoktu. Koruma yoktu. Hiçbir şey yoktu. İnsanlar kimseden yardım almadan saatlerce yüzmek zorunda kaldı" diye isyan etti.

Kammenos'u izleyen BBC muhabirinin sohbet ettiği bir adam ise yardım için itfaiyeye gittiğini ama itfaiyecilerin Mati tarafındaki yangından haberdar bile olmadığını öne sürdü. Bir diğer kişi de insanlara denize dalmalarını söylendiğini fakat yaşlıların birçoğunun deniz kenarına götürülemediğini anlattı.

'İMARSIZ BİNALAR YOLU TIKADI, BU SUÇ'

Milliyetçi eğilimli Bağımsız Helenler (ANEL) partisinden milletvekili olan Kammenos ise hükümetin halkı koruyamadığı yönündeki eleştiriler karşısında geri adım atmadı. Kammenos BBC'ye demecinde, bölgedeki yasadışı yapılaşmanın yangın faciasının boyutunu büyüttüğünü savundu. Yunan bakan, halkın ağaçlık alanlara bina inşa etmesinin bir 'suç' olduğunu ve plajlara doğru kaçış yollarının bu nedenle tıkandığını söyledi.

Kammenos, "Bu, geçmişte işlenmiş bir suç. Atina'nın bu kıyısındaki tüm bu mülkler, bu mülklerin birçoğu, ruhsatsız. Kuralları delerek kıyıyı işgal ediyorlar" dedi.

Yunanistan kıyılarında, çok sayıda imarsız bina olduğu biliniyor. Öte yandan, Yunan medyası hükümetin bir başka noktadaki yangına odaklanarak Mati'yi korunaksız bıraktığı eleştirisi getiriyor. (Dış Haberler)