Yunan bakan: Yangınlar kasten çıkarılmış olabilir

Yunanistan hükümeti, en az 83 kişinin hayatını kaybettiği yangınlarda ihmal suçlamasını reddetti. Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Kostas, 'kundaklama ihtimali konusunda ciddi emareler olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan, en az 83 kişinin yaşamını yitirdiği yangın felaketinin sebeplerini araştırırken, Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Kostas hükümete yönelik ihmal suçlamalarını kabul etmedi. Kostas, kundaklama şüphesi üzerinde durduklarını ve yangının kasten çıkarılabilmiş olabileceğini söyledi.

Yunan bakan, dün gece düzenlediği basın toplantısında "Kundaklama suçunun işlendiğine dair ciddi emare ve işaretler var" dedi. Kostas, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti, polisin elinde kundaklama şüphesini doğrulayacak türden tanık ifadeleri bulunduğunu açıkladı. Ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

KAYIPLAR İÇİN DNA ÖRNEKLERİ VERİLİYOR

Pazartesi akşamı çıkan yangında en 83 kişi hayatını kaybetmişti. Onlarca kişiden hâlâ haber alınamazken, 60'a yakın kişinin de tedavileri sürüyor. Yakınlarını arayan Yunanlar ise DNA örneklerini vererek kayıplarını bulmaya çalışıyor. Rafina Valisi Evangelos Bournous, bölgede her dört evden birinin yok olduğunu, evlerin yüzde 50'sinin ise kısmen zarar gördüğünü söyledi. Uydudan çekilen görüntülerde 12 bin 760 hektar alanın yarısının yangından etkilendiği görülüyor.

YAŞLILAR YARDIM İÇİN BAĞIRIYOR

Yunanistan Orman Federasyonu Başkanı Yorgos Papadias ise itfaiyecilerin Atina'nın batısında çıkan bir başka yangınla uğraşmasından ötürü doğu kıyısında yer alan Attika bölgesinin boş bırakıldığını söyledi. Yangın başladığında bölgenin güney kıyısındaki Kokkino Limanaki köyünde olduğunu belirten Papadias, yaşananları bir korku filmine benzetti. Papadias, yaralıların ve yaşlıların yardım için bağırdığını ancak elinden hiçbir şeyin gelmediğini, kendisinin de yangında bir komşusunu kaybettiğini anlattı. (Kaynak: BBC Türkçe)