İran'dan Türkiye'ye Musul tepkisi

İran, Türkiye'nin Musul konusundaki Misak'-ı Milli açıklamalarında tepki gösterdi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'bölge ülkelerini diğer bölge ülkelerinin toprak bütünlüğüne saygı duymaya' çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Musul operasyonuyla ilgili açıklamasında 'bölge ülkelerini diğer bölge ülkelerinin toprak bütünlüğüne saygı duymaya' çağırarak, "Sınırları değiştirmek çok tehlikelidir" dedi. Bu sözler İran ve Kürt basınında Türkiye'nin Musul harekatı hakkındaki açıklamalarına tepki olarak yorumlandı.

Press TV'nin haberine göre Ruhani, "Yabancı ülkelerin ev sahibi ülkeyle herhangi bir koordinasyon kurmadan yaptığı müdahaleleri çok tehlikeli buluyoruz ve herhangi bir yabancı müdahale için Suriye ve Irak hükümetlerinin kendi topraklarında terörle mücadele için bir başka ülkeden yardım istemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

İran cumhurbaşkanı, bölge ülkelerini diğer bölge ülkelerinin sınırlarına saygı göstermeye çağırarak, "Çünkü sınırları değiştirmek tehlikelidir" ifadesini kullandı. (Press TV)

ABD'den Türkiye'ye PYD uyarısıABD'den Türkiye'ye PYD uyarısı

'Türkiye Suriye'de ABD'den bağımsız davranacak''Türkiye Suriye'de ABD'den bağımsız davranacak'

Peşmerge'den Türkiye'ye yalanlamaPeşmerge'den Türkiye'ye yalanlama

Irak: Türkiye Başika'da yokIrak: Türkiye Başika'da yok

Nasrallah'tan Türkiye'ye Musul ve Halep tepkisiNasrallah'tan Türkiye'ye Musul ve Halep tepkisi

TSK uçakları Halep kuzeyinde YPG'yi vurduTSK uçakları Halep kuzeyinde YPG'yi vurdu

Suriye, TC sınırı, EfrinSuriye, TC sınırı, Efrin

Erdoğan: ABD'ye Menbiç'te PYD olmayacak dedikErdoğan: ABD'ye Menbiç'te PYD olmayacak dedik