Erdoğan: ABD'ye Menbiç'te PYD olmayacak dedik

"Mümbiç ile ilgili koalisyon güçlerine 'PYD-YPG olmayacak' dedik. Münbiç'te ABD'ye söyledik. Orada PYD ve YPG olmayacak dedik."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez bu yıl Beştepe'de yapılan akademik yıl açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Musul operasyonu, Suriye'deki son durum, ve yüksek öğretim konularına ilişkin mesajlar verdi.

Musul konusunda bir kez daha Misakı Milli'yi referans gösteren Erdoğan, şunları söyledi: "Misak-ı Milli’yi kavrarsak Suriye’deki, Irak’taki sorumluluğumuzun ne olduğunu anlarız. Eğer bugün Musul üzerinde bizim sorumluluğumuz var, hem masada hem arazide olacağız diyorsak bunun bir sebebi var. Bunu durup dururken, dostlar alışverişte görsün diye söylemiyoruz. Bütün diplomatik anlaşmalar hepsi sürüyor, diğer yandan da hazırlıklar devam ediyor. '30 bin kişiyle Haşdi Şabi geliyor' diyorlar. Geleceği varsa göreceği de var. Musul'da 2 milyon Arap Sünni-Türkmen var. Biz onları Başika'da eğittik. Biz bunları yaparken, Irak merkezi yönetiminden gelen taleple yaptık. Şimdi ne oldu bu Irak merkezi yönetimine? Hava değişti. Şimdi biz Amerikalı dostlarımızı diyoruz. Bizi bu tezgaha getiremezsiniz" dedi."

MENBİÇ'TE PYD OLMAYACAK

Erdoğan, Suriye'de yürütülen Fırat kalkanı operasyonuna ilşikinse şunları söyledi: "Şimdi de Dabık. Tabii Dabık bizim için tarihi olarak da önemli. DEAŞ şimdi El Bab’a yürüyor. Oraya da ineceğiz. Münbiç ile ilgili koalisyon güçlerine 'PYD-YPG olmayacak' dedik. Münbiç'te ABD'ye söyledik. Orada PYD ve YPG olmayacak dedik. Sizler bilmezsiniz dedik. Buranın tarihini de her şeyini de biz biliriz dedik. Eğer Rakka'da operasyon yapalım diyorsanız gerekirse oradan da bu DEAŞ temizlenip gider. Şimdi görüşmeler devam ediyor."

'REKTÖRLÜK SEÇİMİ SORUN HALİNE GELDİ'

Erdoğan, üniversitelerde yapılan rektörlük seçimlerinin kaldırılacağının işaretini de verdi: "Rektörlerin öğretim üyelerinin oylarıyla seçildiği sistemin kendisi bir sorun haline gelmiştir. Bunun için rektör atamalarındaki mevcut usulden vazgeçilmesi memleketimizin de üniversitelerin de yararına olacaktır diye düşünüyorum. YÖK'ten bağımsız ve şeffaf bir kalite kurulu kurulmasını bekliyorum. (HABER MERKEZİ)