Diyanet-Sen imam Demirkan’ı savundu

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, geçen hafta cuma namazında Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan’ı "ayet okuduğunu" belirterek savundu.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı cuma namazında "okunan ayet ve mealinden rahatsız olanların maksatlı ve algı içerikli saldırıda bulunduklarını" öne sürdü.

Açıklamada Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'ın 'ayet ve mealini aktardığı' savunularak, “Bu ayet ancak Kuran'dan habersiz olanları rahatsız eder. Müslüman, rehberi olan Kuran'ı Kerim ayetinden nasıl rahatsız olur?” dedi.

‘KÜFÜRLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

"İmanları gereği Kur'an'ı Kerim'e küfürle mücadeleye devam edeceklerini" belirten Şanal sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Demirkan’a yönelik haksız ve hadsiz yakıştırmaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Ayetlerden örnek vererek “Saygıdeğer hocamız ülkemizin  ‘kıraat ilmi' alanında söz sahiplerinden birisidir. Bahse konu Ayet-i Celile meali; Allah’ın mescidlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Dünyada rezillik var, âhirette de onlar için büyük azap vardır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ayasofya’da düzenlenen programda, imam Mustafa Demirkan’ın Atatürk’e yönelik sözleri tepkiye neden oldu. Demirkan konuşmasında, “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki, bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir… Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…” ifadelerini kullanmıştı.