AK Parti Sözcüsü Çelik: Atatürk ezanımız, camilerimizi düşman tehdidinden korumuştur

Ayasofya'da Erdoğan'ın katıldığı programda imamın Atatürk'e lanet okuması büyük tepki çekti. AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklama geldi: Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ayasofya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törende İmam Mustafa Demirkan'ın, Atatürk için kullandığı "Bu mabet müzeye çevrildi. Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir..." sözleri büyük tepki topladı. Olayın özellikle sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmesinin ardından, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Atatürk' açıklaması geldi.

Olaya değinmeyen Çelik, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "İstanbul'umuzu ve ülkemizi tehdit eden düşmana karşı 'Geldikleri gibi giderler' diyen İstiklal Savaşı'mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir. Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmana karşı verdiği soylu mücadeleyle ülkemiz ve milletimiz ile ezanımız, camilerimiz ve mescidlerimiz de düşman tehdidinden kurtulmuştur. Rahmet ve şükranla anıyoruz." (HABER MERKEZİ)