'Dani Alves hapishanede intihar etti' iddiasına yalanlama

'Cinsel saldırı' suçundan hüküm giyen eski futbolcu Dani Alves'in İspanya'da tutulduğu hapishanede intihar ettiği iddiaları erkek kardeşi ve basın danışmanı tarafından yalanlandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Barselona kentinde gece kulübünde bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan ve 20 Ocak'ta tutuklanan eski futbolcu Dani Alves'in tutulduğu hapishanede hayatına son verdiği iddiaları hakkında açıklama yapıldı.

Fransa'nın Le Parisien gazetesinin aktardığına göre, tam adı Daniel Alves da Silva olan eski futbolcunun erkek kardeşi Ney Alves ve basın danışmanı Acaz Felleger, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, özellikle sosyal medyada gündem olan iddiaları reddetti. 

'ZATEN HÜKÜM GİYDİ, YETMEDİ Mİ?'

Ney Alves, cumartesiyi pazara bağlayan gece Instagram'dan yaptığı açıklamada, Alves'in şubatta atılı suçlardan 4 yıl, 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatarak "Zaten hüküm giydi. Yetmedi mi? O, hapishanede. Şimdi ise ölmesini istiyorsunuz. Kardeşimin öldüğünü görmek istiyorsunuz. Nasıl bir acımasızlık! Babam 70 yaşın üzerinde, annem ise 60 yaşın. Sizin aileniz yok, değil mi? Bu sayfalar bu şeyleri yayıp duruyor" dedi.

Ney Alves'in bu açıklamayı yaptığı saatlerde, basın danışmanı ve gazeteci Acaz Felleger de Brezilya'daki Rádio Itatiaia ile iletişime geçerek haberleri yalanladı ve yasal işlem başlatacaklarını duyurdu. Felleger, "Bu bilgi, Twitter'a hiçbir temeli olmadan koyuldu. Avukatla konuştum; bu sorumsuz kişinin ihbar edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'KAYIP KUZENİMDEN BAHSEDİYORDUM'

Tribuna isimli haber sitesinin aktardığına göre, Dani Alves ile ilgili intihar iddiaları ilk olarak, kendisini gazeteci olarak tanıtan komedyen Paulo Albuquerque'nin cumartesi günü sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklama ile ortaya çıktı. 9 Mart'ta bu kişinin hesabından yapılan paylaşımda, "Daniel Alves'in kendisini öldürdüğü ile ilgili bilgi sahibiyim" diye yazılmıştı. Bu paylaşımın ardından iddiaların sosyal medyada gündem yaratması üzerine Albuquerque bir paylaşım daha yaptı.

İkinci paylaşımda şöyle denildi: "Millet; Tanrı aşkına, bu yaygara da ne? Ben Nova Iguacu'dan kayıp kuzenim Danielzinho'dan bahsediyordum. Ama onu sağ bulduk."

ALVES, 4,5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Barselona'da bir gece kulübünde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak'ta Meksika'dan Barselona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İfadelerini üç kez değiştiren, son olarak cinsel ilişkiyi kabul ederek, eşine karşı sadakatsizliğini gizlemek ve eşini korumak için ilk ifadelerinde yalan söylediğini belirten Alves, bulunduğu Brains 1 Cezaevi'nden güvenlik gerekçesiyle 23 Ocak'ta Brains 2 Cezaevi'ne nakledilmişti.

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan Alves'in, cinsel saldırı suçlamasıyla Barselona'da tutuklanmasının ardından son olarak forma giydiği Meksika ekibi UNAM'daki sözleşmesi feshedilmişti. Brezilyalı futbolcu Dani Alves, 22 Şubat'ta 4 yıl, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)