BM yetkilisi, Gazze'de hastaneyi ziyaret etti: 'Tam anlamıyla bir kıyım var'

OCHA yetkilisi Gemma Connell, El Aksa Hastanesi'ne ziyaretinin ardından basına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında azalma olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) Gemma Connell, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de bulunan El Aksa Hastanesi'ni ziyareti etti.

Ziyareti sonrası BBC'ye açıklamalarda bulunan Gemma Connell, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında azalma olmadığını belirterek gördüklerini 'tam anlamıyla bir kıyım' diye nitelendirdi. Connell, hastanede ağır yaralı birçok kişinin 'önlerinde ameliyat için bekleyen çok fazla insan olduğu için' tedavi edilemediğini belirtti. BM yetkilisi, Gazze'nin merkezindeki Magazi Mülteci Kampı'na pazar günü düzenlenen saldırıya da atıfta bulunarak, "Gördüklerimin bazıları saldırıda vurulanlardı" dedi.

'İSRAİL, ZİYARETİM SIRASINDA YENİ HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİ'

2006'dan bu yana Hamas'ın kontrolünde olan Gazze'de Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırısında en az 78 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Gazze'de güvenli bir yer olmadığını vurgulayan Gemma Connell, ayrıca El Aksa Hastanesi'ni ziyareti sırasında hastanenin etrafındaki bölgeye yeni hava saldırıları düzenlendiğini ve bu saldırılarda hayatını kaybedenler olduğunu söyledi. Connell, "Korkunç bir kafa travması geçiren 9 yaşında bir çocuğun trajik şekilde yaşamını yitirdiğini gördüm" ifadelerini kullandı.

UNRWA: GAZZE MERKEZİNDE İSRAİL'DEN TAHLİYE EMRİ ALAN 150 BİN KİŞİ VAR

Birleşmiş Milletler'in Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'nın direktörü Tom White da BBC'ye yaptığı açıklamada, halen Gazze'nin merkezinde İsrail ordusundan tahliye emri alan tahminen 150 bin kişinin bulunduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 25 Aralık Pazartesi günü 'Hamas'a karşı mücadelenin şiddetinin artacağını' söylemişti. Gazze'yi ziyaret eden Netanyahu, İsrail'in operasyonlarının yakın zamanda bitmeyeceğini belirtmişti. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise daha önce İsrail'e, Gazze'ye yönelik saldırıların yoğunluğunu azaltma çağrısı yapmıştı.

İSRAİL ORDUSU'NDAN GAZZE'YE SALDIRILAR

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde El-Amsi ailesine ait evi bombaladı. Saldırıda en az iki kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında Ebu Zerka, güneyinde Neccar ailelerine ait iki evi vurdu. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi çevresini de bombalayan İsrail ordusu, kent merkezini hedef alan top atışlarına devam etti. İsrail savaş gemileri Nuseyrat Mülteci Kampı'nın batısını bombalarken, İsrail topçuları da Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunu yoğun şekilde top atışına tuttu. İsrail savaş uçukları, Megazi Mülteci Kampı ile Deyr el-Belah'ı hedef aldı. Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. (DIŞ HABERLER)