Netanyahu: Gazze'deki savaş sona ermeye yakın değil

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında Gazze'deki ölü sayısı 20 bin 674'e yükseldi. İsrail Başbakanı Netanyahu, "Savaşı gelecek günlerde şiddetlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülenlerin sayısının son 24 saatte 250 artarak 20 bin 674'e yükseldiğini duyurdu. Gazze'deki hükümet de bölgedeki sağlık sisteminin saldırılar sonucu çökmesiyle tedavi edilemeyen 9 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, Gazze'deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sevabite, Gazze Şeridi'nde 23 hastanenin İsrail saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldığını belirtti. Gazze'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle ölü sayısının artabileceğine dikkat çeken Sevabite, 9 binden fazla Filistinlinin tedavi edilemediği için hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sevabite, Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımların, sağlık sektöründeki ihtiyacın ancak yüzde 2'sine yettiğine dikkat çekerek, İsrail'in 80 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de sağlık sisteminin canlandırılması için günlük 1000 yardım tırının ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

FİLİSTİN KIZILAYI: ÖLÜ VE YARALILARA ULAŞAMIYORUZ

Filistin Kızılayı Sözcüsü Abdulcelil Hancel ise Filistin'in Sesi Radyosu'na verdiği demeçte, Gazze Şeridi'nin özellikle kuzey ve orta kesimlerinde günlük onlarca ölü ve yaralı ihbarı aldıklarını ancak tehlikeli koşullar nedeniyle ekiplerinin bu kişilere ulaşamadığını söyledi.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, Hancel, İsrail ordusunun saldırılarıyla 310 sağlık çalışanını öldürdüğünü, 99 sağlık çalışanının İsrail güçlerince alıkonulduğunu, bunlardan 8'inin Cibaliya'daki ambulans merkezinden olduğunu ve 5 gündür kendilerinden haber alınamadığını ifade etti. Hancel, Gazze'nin güneyinde Han Yunus'taki Filistin Kızılayı Müdürü'nün de 35 gün önce İsrail ordusunca alıkonulduğunu ve şu ana kadar hakkında herhangi bir bilgi elde edemediklerini bildirdi. Filistin Kızılayı Sözcüsü, İsrail ordusunun, 102 ambulansı hedef aldığını ve 59 araca da zarar verdiğini sözlerine ekledi.

NETANYAHU: SAVAŞ BİTMEYE YAKIN DEĞİL

Öte yandan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da bugün bir açıklama yaparak 'Gazze'deki savaşın bitmekten çok uzak olduğunu' söyledi. İsrail hükümetinin Gazze'deki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunacağına iddiaları basına yansırken Başbakan Netanyahu, "Durmuyoruz. Savaşmaya devam ediyoruz. Savaşı gelecek günlerde şiddetlendireceğiz. Savaş uzun sürecek ve sona ermeye yakın değil" dedi. (DIŞ HABERLER)