Batmanlı kadınlar: Haneler şiddet ve yoksulluk dolu, dolaplar boş

İHD Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, "Bir 8 Mart’ta daha Türkiye’nin kadınlara yönelik ihlaller listesini sıralamaya kalemimiz yetmiyor" dedi.

Kadınlar adına açıklamayı İHD Batman Şube Eşbaşkanı Rümeysa Deniz Kaya okudu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldi. Kadınlar adına açıklamayı İHD Batman Şube Eşbaşkanı Rümeysa Deniz Kaya okudu. Kaya, artan kadın şiddetine dikkat çekerek, "Sokakta öldürülüyoruz, haneler şiddet ve yoksulluk dolu, dolaplar ise boş" dedi.

'GÜVENLİ YER KALMADI'

"Bir 8 Mart’ta daha Türkiye’nin kadınlara yönelik ihlaller listesini sıralamaya kalemimiz yetmiyor" diyerek sözlerine başlayan Kaya, çözüm üretmesi gerekenlerin 'failleştiğine' vurgu yaptı. Kriz ve yoksulluğun kadın kazanımlarını yok ettiğini belirten Kaya, "Sokaklar, kentler, haneler, hastaneler, kurumlar, işyerleri… Kadınlar için güvenli bir yer kalmadı. Sokakta öldürülüyoruz, haneler şiddet ve yoksulluk dolu, dolaplar ise boş" diye konuştu. Tutuklu bulunan HDP eski milletvekili Aysel Tuğluk'un sağlık sorunlarına da dikkat çeken Kaya, "Hasta kadın tutsakların sağlıkları tekrar işkence unsuru olarak kullanılıyor. En temel insan hakları bile yok sayılıyor. Garibe Gezer, cinsel şiddete ve işkenceye maruz kaldığı cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Deniz Poyraz, göz göre göre katledildi. Gülistan Doku iki yıldır kayıp" dedi.

'TEK SÖZ BARIŞTIR'

Dünyada artan savaşlara da dikkat çeken Kaya “Ne Türkiye’de ne Suriye’de ne Ukrayna’da ne dünyanın başka bir yerinde savaşı da savaş politikalarının desteklenmesini de kabul etmiyoruz. Ekonomik kriz yoksulluğu açlığa çevirirken, coğrafyamızda mülteci kadınlar ayrımcılığı, şiddeti, yoksulluğu yaşarken yanı başımızdaki savaş için kabul edeceğimiz tek söz barıştır” ifadelerini kullandı.