Ankara'da kadınlar 8 Mart takvimini açıkladı

Kadınlar, 6 Mart Pazar günü saat 17.00’de Sakarya Meydanı’nda toplanacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Kadın Platformu 8 Mart programını açıkladı. Kadınlar "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediğimiz için, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti durdurmak için, eşit işe eşit ücret için, nafaka hakkı için mücadele edeceğiz” diyerek tüm kadınları 6 Mart’ta sokaklarda olmaya çağırdı.

Ankara’da Mülkiyeler Birliği’nde Eşitlik Kadın Örgütü, FKF'li Kadınlar, ilerici Kadınlar Derneği, Kadınlar Direnişte Özgür Kadın Dayanışması, Kadın Meclisleri ve Sosyalist Kadın Hareketi tarafından yapılan basın açıklamasında, '6 Mart Pazar Günü saat 17.00’de Sakarya Meydanı’nda toplanılacağı’ belirtildi.

‘BÜTÜN KADINLARI MÜCADELEMİZİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

'Şiddeti, sömürüyü bitireceğiz! Eşit, özgür yaşayacağız!" sloganıyla bu yıl da meydanlarda olunacağı ifade edilen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

8 Mart'ta dünyanın her yerinde ve her gün olduğu gibi biz kadınların mücadelesi sürüyor. İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın geri çekildiği, gerici saldırının artığı, ekonomik krizin yüküyle yoksulluğumuzun derinleştiği bir dönemde 8 Mart'ı karşılıyoruz. Hayatın her alanında tacize, ekonomik, psikolojik, cinsel ve fiziksel şiddete maruz bırakılmayı reddediyoruz. Çoğalarak mücadeleyi büyütüyoruz. Bizler yoksulluğu bize reva görenlere, sömürü ve şiddete karşı eşit ve özgür yaşamak için yan yana geliyoruz ve mücadele ediyoruz. Aynı zamanda LGBTIQ+'ların istihdama katılımı önündeki tüm engellerin kaldırılması için, nafaka hakkı için, ped, tampon gibi hijyen ihtiyaçlarının ücretsiz sağlanması için, ücretsiz ve koşulsuz HPV aşısı için, filli "kürtaj yasaklarını kaldırmak için mücadele edeceğiz. Bütün kadınları, emekçi kadınların mücadele tarihi olan 8 Mart'ta, kadınların sömürüsüz ve şiddetsiz bir dünyada yaşamak için mücadelemizi en güçlü şekilde büyütmeye çağırıyoruz.” (DUVAR)