Babacan'dan Erdoğan ve Sağlar'a tepki: Kadınların tercihlerine saygı duyun

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, CHP'li Fikri Sağlar'ın “Türbanlı bir hâkimin adaleti yerine getirebileceğinden kuşkum var” sözleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'deki başörtülü kadınlara yönelik “vitrin mankeni” ifadesine tepki gösterdi. Babacan, "Kadınlara ve kadınların tercihlerine saygı duyun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski bakan ve CHP milletvekili Fikri Sağlar'ın başörtülü kadınlara yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Babacan, “Birisi çıkıyor ‘vitrin mankeni‘ diyor, öbürü ‘başörtülü bir yargıcın kararına güvenmem‘ diyor. Kadınlara ve kadınların tercihlerine saygı duyun” ifadelerini kullandı.

Fikri Sağlar, konuk olarak yer aldığı Halk TV yayınında “Yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin adaleti yerine getirebileceğinden kuşkum var” demişti.

Sağlar'ı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, CHP'deki başörtülü kadınlar için “vitrin mankeni” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan, “Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları?” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)