Saadet Partisi’nden ‘vitrin mankeni’ yanıtı: Ülkenin sorunu kadınların ne giydiği değil ne yaşadığıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li başörtülü kadınlara yönelik ‘vitrin mankeni’ sözlerine Saadet Partisi’nden de tepki geldi. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın “Başı açık ya da örtülü hiçbir kadın vitrin malzemesi değildir. Kadınlarımızı, kıyafetleri üzerinden siyaset malzemesi yapmak bu millete yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Türkiye’nin problemi, kadınların ne giydiği değil, ne yaşadığıdır” dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li başörtülü kadınlara yönelik kullandığı ‘vitrin mankeni’ sözleri tartışılmaya devam ediyor. Erdoğan’a bütün muhalefet partileri tepki gösterdi. Tartışmayı değerlendiren Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Fikri Sağlar Bey’in söyledikleri çarpık, yersiz ve talihsizdi. Sn. Cumhurbaşkanı’nın da bu konular hakkında sarf etmiş olduğu sözlerini, üslubunu ve yaklaşımını da tasvip etmiyor, talihsiz görüyoruz” dedi. “Her şeyden önce; kadınların kıyafeti üzerinden siyaset üretmek acizliktir! Başı açık ya da örtülü hiçbir kadın vitrin malzemesi değildir” diyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlarımızı, kıyafetleri üzerinden siyaset malzemesi yapmak bu millete yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Türkiye’nin problemi, kadınların ne giydiği değil, ne yaşadığıdır! Biz, bu tip gündemleri Türkiye’nin gerçekliği açısından da uygun görmüyoruz. Türkiye’nin 2020 yılı karnesi fevkalade kötüdür; her konuda karşı karşıya kaldığımız kötü tablo apaçık ortadadır. Bu tablo ortada iken; bizim esas olarak 2021’de, hem ekonomisi hem de demokrasisi güçlenmiş bir Türkiye çabası içinde olmamız gerekiyor. Ancak ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı’nın, böyle bir çabaya vesile olacak ve ülkemizde böyle bir iklimi oluşturmaktan uzak uzak yaklaşımını ve siyasete hâkim olan üslubu beğenmiyoruz.

‘GEÇTİ O İŞLER’

"Sayın Erdoğan’ın sözlerinde bir doğru var o da 'geçti o işler' ifadesi” diyen Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise şunları söyledi: “Artık başörtüsü üzerinden toplumu kutuplaştırmak mümkün olmayacak Sayın Erdoğan. Kendisinin de vaktiyle iradesi ile çözülmüş bu sorunun bir daha yaşanmaması için CHP dahil tüm siyasi partilerin çabası çok değerlidir. Eğer bunu siyasi bir rant olarak görmüyorsa bu çabayı desteklemesi gerekir ama Erdoğan niyet sorgulamasına girerek 'Başörtüsü benim en büyük kozum sizinle paylaşmam o kozu' diyor. Başörtülü bir kadını vitrin mankeni olarak tanımlaması ise çok acımasız. Toplumu her konuda ayrıştıran yaklaşımın başörtülüleri bile kendi içinde ayıracak noktaya gelmesi içine düştüğü zor durumun da bir göstergesi aslında.” (ANKA)