Akbelen Ormanı’nda nöbet sürüyor: Ağaçlarla bayramlaştılar

Akbelen Ormanı'ndaki nöbet eyleminde bölge halkı, ziyaretçilerle bayramlaştı. Nöbet eylemindeki halk günlerdir uğruna mücadele ettikleri ağaçlarla da bayramlaşmayı unutmadı.

Akbelen Ormanı için nöbet tutanlar bayram sabahı ağaçlarla bayramlaştı
Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

MİLAS - Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 740 dönümlük Akbelen Ormanı'da kesim işlemine karşı direnen bölge halkının nöbet eylemi Kurban Bayramı’nda da sürüyor.

Dün gün boyunca çevreciler ve CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi avukat Mahmut Tanal, nöbet eylemini ziyaret ederek bölge halkının mücadelesini desteklerini belirtti.  Ayrıca İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte ‘Ayyıldız Hareketi’ni başlatan bağımsız milletvekili Ümit Özdağ da nöbet eylemini ziyaret eden isimlerden biri oldu.

Akbelen Ormanı için başlayan nöbette bölge halkı ziyaretçilerle bayramlaştı

AĞAÇLARLA BAYRAMLAŞTILAR

Bayramın ilk günü semaver ateşinde çay demleyerek direniş alanında kahvaltı yapan bölge halkı,  ziyaretçilerle bayramlaştı. Ağaç kesimi tamamen durana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten bölge halkı, günlerdir uğruna mücadele ettikleri ve kesimine izin vermedikleri ağaçlarla da bayramlaşmayı unutmadı.