CHP ve HDP milletvekillerinden İkizköylülere ziyaret

Akbelen Ormanı'nın kesimine karşı nöbet başlatan bölge halkını ziyaret eden CHP ve HDP milletvekilleri ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İkizköylülere destek verdi.

İkizköylüleri ziyaret eden Kerestecioğlu, "Ağaç kesildiği zaman bacağım kesilmiş gibi hissediyorum" dedi.
Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

MİLAS  – Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 740 dönümlük Akbelen Ormanı'nda kesim işlemi başladı. Akbelen Ormanı'nın kesilmemesi için aylardır mücadele eden köylülerin alanda başlattıkları nöbet eylemi ise sürüyor.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte nöbet alanında önce temizlik ardından kahvaltı yapıldı. Kahvaltının ardından ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Filiz Kerestecioğlu nöbetteki köylüleri ziyaret etti. Bölge halkı ile sohbet eden Kerestecioğlu, Gazete Duvar'a açıklamalarda bulundu.

KERESTECİOĞLU: PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELE

Bölge halkının mücadelesinin sonuna kadar yanında olduklarını vurgulayan Kerestecioğlu, şunları kaydetti: "Ben de bu topraklarda bu yörede büyüdüm. Ağaç kesildiği zaman bacağım kesilmiş gibi hissediyorum. ‘Nefes alamıyorum çığlığını’ duyduğum zaman buraya gelmek zorunda hissettim. Hiçbirimiz yemek alamıyoruz. Nefes borularımızı kesiyorlar. Az önce bir arkadaşımız 'Para soluyabiliyor musunuz?' diye sordu. Hava soluyabiliyorsunuz ama para soluyamıyorsunuz. Bunu artık o anlamayan kafalarına yazmaları lazım. Para soluyamıyoruz. Gelip burada bu ağustos böceklerinin sesini bir lokma dinleyen insan buralara kıyamaz. Zeytini seven insan buralara kıyamaz. Bununla ilgili soru önergesi de verdik. Dava devam ediyor. Bir lokma yasalara saygı kaldıysa bu dava devam ederken bütün bunların durması lazım. Bu bir parti meselesi falan değil. Partiler üstü bir mesele. Doğa için buradayız."

‘ARTIK TEK BİR AĞACIMIZI BİLE VERMEK İSTEMİYORUZ’

Bölge halkı adına Kerestecioğlu'na teşekkür eden Nejla Işık ise direnişlerinin iki yıldır sürdüğünü belirtti. Işık, "Köylünün mücadelesiyle ağaç kesimi durduruldu ancak 20 ağacımız gitti. Artık bir tek ağaç bile vermek istemiyoruz. Bir çağrıda bulunduk. Bu yalnızca bizim değil tüm Türkiye'nin sorunu dedik. Tüm Türkiye'den dünyadan destek mesajları geliyor. Gerekirse canımı feda edeceğim. İki çocuğum var, arkamda kalacak olan ama doğmamış çocukların da burada hakkı var. Bu mücadele sonuna kadar sürecek. Herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI TOKAT: YANINIZDAYIZ

Öte yandan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da nöbeti ziyaret etti. Belediye olarak bölge halkının yanında olduklarını vurgulayan Tokat, "Herkesten daha fazla bu ormanın, bu toprakların değerini biliyoruz. Mücadelenizi canı gönülden destekliyoruz. Sonuç almak için de yanınızda durmaya devam edeceğiz. Devlet vatandaşına kurnazlık yapmaz. Bayram tatilinin başladığı günün arifesinde insanları tuzağa düşürüp sinsi davranışla buraya girmenin hiçbir anlamı yok. Sizler çok çok haklı bir direniş sergilediniz. Buna destek olmak amacıyla geldik. Buradayız, yanınızdayız" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekili Özgür Özel'in de selamını ileten Tokat, ayrıca davalara dahil olacaklarını da belirtti.

Muhammet Tokat (solda) ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan (sağdan üçüncü) İkizköylüleri dinledi
CHP'Lİ ÖZCAN: BU YATIRIMLARIN BAŞKA YOLU YOK MU?

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da insanların bu bölgede ürettiklerini satarak kendilerine yetebildiğini ve mutlu olduklarını söyledi. Son 40 yıldır ise termik santral nedeniyle doğanın tahrip edildiğini ifade eden Özcan, şunları söyledi: "Burası ormanlık bir alan. Muğla'nın yüzde 65'i ormanlık alan. Bu alanın çok çok yakınında bir su rezervi var. Bu su rezervi Kocahisar, Çamköy ortak topraklarında bulunan su rezervi. Günümüzde metropol konumuna gelmiş Bodrum'a su sağlayan rezervlerden bir tanesi ve kömürle su yan yana. Siz her gün kömür çıkartmak için çeşitli patlatmalar yapıyorsunuz. Ayrıca orman demek su demek. Ormanı katlettiğiniz zaman suyu da eksiltmiş oluyorsunuz. Bu da küresel iklim değişikliğinin sonucu olarak sıcaklık artışına neden olmakta. Sıcaklık artışı kuraklığa ve toprakların çoraklaşmasına neden olmakta. Burada her türlü canlı, endemik bitkiler yaşıyor. Bunları yok edeceksiniz. Bu yatırımların başka yolu yok mu?”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da nöbeti ziyaret ederek, bölge halkı ile toplantı yaptı. Aras, bölge halkının mücadelesinin yanında olduklarını belirtti.