AK Partili Meclis üyesinden AK Partili başkana: Akraba çeteniz kimi isterse belediyede o çalışıyor

Mamak Belediye Meclisi'nin AK Partili Üyesi Esra Yılmaz'ın "Hala akraba çeteniz kimi isterse, belediyede o çalışıyorsa…" sözleri Meclis'te tartışma çıkardı. Yılmaz sözü kesilerek susturulmak istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Mamak Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi Esra Yılmaz'ın, AK Partili Belediye Başkanı Murat Köse’ye yönelik sözleri tartışma çıkardı. 

Daha önce 'yolsuzluk var' diyerek AK Partiden istifa ettiğini açıklayan, ancak daha sonra 'ikna' edilerek partisine dönen Esra Yılmaz bugünkü Meclis toplantısında söz aldı.

ANKA'nın haberine göre Yılmaz'ın "Dün de bugün de yarın da söylediğim her şeyin arkasındayım. Mamak Belediyesi’nde AK Parti’ye bunca yıl emek veren kardeşlerimiz, sudan sebeplerle işten atılıyorsa, Mamak’ımızın garibinin, mağdurunun, kimsesizinin vebali omuzlarımızdaysa; hala akraba çeteniz kimi isterse, belediyede o çalışıyorsa…” sözleri üzerine oturum başkanı ve AK Parti sıralarından itirazlar yükseldi. 

'BUNLAR ÖZEL MESELELER'

Yılmaz’ın sözleri iki defa kesildi. Yılmaz, “Hayır, nasıl keseceksiniz?” dedi. AK Partili bir meclis üyesi “Esra Hanım lütfen kendinize gelin. Bunlar özel meseleler” dedi. Yılmaz ise “Niye özel olsun?” sorusu ile karşılık verdi. Aynı üye, “Kimi, nereden işten atmışız?” diye sordu. Yılmaz, “Ben konuşmamı bitireyim, siz de bana dava açarsınız” dedi.

'NEDEN CANLI YAYINLAMADINIZ?'

Yılmaz ayrıca; dün başlayan ve belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan toplantının bugün canlı yayınlamadığını açıkladı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Başkan Murat Köse’ye “Büyükşehir Meclis toplantısında şahsıma ‘Kullanın O Kadını’ diyecek kadar ileri gittiğiniz, Kadın Belediye Meclis üyenizin söylediklerini dinlemenizi isterdim. Sayın Murat Köse bugün meclis toplantısı canlı yayınını neden vermediniz?” diye sordu.

Daha önce Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’yi işaret ederek “Belediyede yolsuzluk tespit ettim. Dava açtım. 9 yıl üye olduğum AK Parti'den bu yüzden istifa ediyorum” açıklaması ile AK Parti’den istifa ettiğini duyuran Yılmaz, daha sonra ikna edilmiş ve istifasından vazgeçmişti. (HABER MERKEZİ)