Adana Büyükşehir Belediyesi'ne operasyona CHP'den tepki: Zamanlama manidar

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonuna tepki gösteren CHP'liler zamanlamanın 'manidar' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, "rüşvet" iddiasıyla bu sabah yapılan operasyonunla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Operasyonun, 2022 yılında başlayan bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın danışmanının da yer aldığı 10 kişinin gözaltına alınmasına yol açan operasyonun, belediyenin bir reklam ihalesi ile ilgili olduğu kaydedildi. Toplam beş şirketin girdiği reklam ihalesinde, "şirketlerin birbirini engellediği" yönünde şüpheler olduğu ifade edildi. 

'İKTİDAR ALGI OPERASYONU YAPIYOR'

CHP kaynakları, 2022 yılında başlayan bir soruşturma kapsamında 31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala belediye binasında gerçekleştirilen operasyonun zamanlamasının, "manidar" olduğunu kaydetti. 

CHP Adana Milletvekili ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da "İktidar her seçim öncesinde devletin kurumlarını kullanarak bu algı operasyonunu yapıyor” dedi.

Yaşananlara tepki gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise operasyonun ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bizim belediyelerimizde kanuna aykırı asla bir şey olmaz" diye konuştu.

ADAY PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK

CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, perşembe günü gerçekleştirilecek Parti Meclisi Toplantısı’nın ardından resmen açıklanması bekleniyor.

Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da destek amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, "Herkes biliyor ki buradaki başkan değişmeyecek ama bu aramızda kalsın. Bugün burada demokrasi mücadelesi vereceğiz. Bedel ödemekse bedel ödeyeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)